Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz dóna per 'garantit el sistema públic de pensions' a Espanya amb l'acord aconseguit pel Govern

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha sostingut aquest divendres que l'acord que s'ha aconseguit en el si de l'Executiu de coalició de PSOE i Unides Podem per a la reforma de les pensions permet "garantir" aquest sistema públic a Espanya.

Així ho ha proclamat en una atenció a mitjans abans de participar en una jornada organitzada pel sindicat CCOO a Cadis, a la qual ha arribat amb retard perquè l'avió en el qual es desplaçava va haver de desviar-se a Màlaga per la boira.

La vicepresidenta i ministra de Treball ha celebrat com "la millor notícia" del dia el que, "de matinada, hem aconseguit un acord amb el PSOE, amb el ministre" d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en relació al sistema públic de pensions, segons ha subratllat Yolanda Díaz, que ha volgut "donar les gràcies" al seu company del Consell de Ministres "per una negociació que ha sigut molt extensa en el temps", segons ha posat en relleu.

"La gran notícia del nostre país és que, per fi, tenim un acord que permetrà, ni més ni menys, que la garantia de les pensions públiques al nostre país", ha proclamat Yolanda Díaz, qui ha agregat que, "enfront dels qui estan qüestionant el mandat constitucional, hui el Govern d'Espanya diu que, amb aquest acord, garantirem la suficiència de les pensions al nostre país".

Al fil d'aquest acord, la ministra de Treball ha reivindicat que, "amb les polítiques d'ocupació que s'estan desplegant" per part del Govern a Espanya, "la pensió mitjana de les dones al nostre país es va incrementar un 34%, superant els 1.000 euros", i "la pensió mitjana de jubilació global s'ha incrementat el 27%" a Espanya, passant "de 1.077 a 1.371 euros".

"El canvi és absolut", ha sentenciat Yolanda Díaz, qui ha incidit a subratllar que, amb l'acord de pensions anunciat aquest divendres "garantim el sistema públic al nostre país" i "corregim el problema real" que aquest té, que, segons ha sostingut, "no era un problema de despesa pública, sinó d'ingressos públics".

La vicepresidenta segona del Govern ha agregat que, "amb les mesures que hem desplegat, tant amb la quota de solidaritat quant amb el destope de les pensions màximes, irrogarem una quantitat d'ingressos al sistema molt important".

"Per tant, enfront de totes les mesures que s'han desplegat al llarg de la democràcia a Espanya en matèria de pensions, no solament no retallem, sinó que fem el que hem de fer, que és eixamplar els ingressos públics", ha argumentat també Yolanda Díaz.

MÉS INCREMENT PER A LES PENSIONS MÍNIMES

La ministra ha posat en relleu a més que l'acord serveix "per a garantir que les pensions mínimes s'incrementaran per damunt de les revaloracions ordinàries". "Garantirem que s'incrementen molt més, a pesar que ja saben que hem destinat recursos públics per valor de 14.000 milions d'euros per a complir el compromís del Govern", ha afegit Yolanda Díaz per a subratllar que en l'Executiu de Pedro Sánchez "complim amb la nostra paraula", i s'han revaloritzat les pensions "de conformitat amb l'IPC real, i no al 0,25% com deia el PP".

A més, la vicepresidenta ha subratllat que "una altra mesura molt important" acordada "té a veure amb la cobertura de les llacunes de cotització que afecten especialment les dones", i ha conclòs que "la notícia de hui és que, quan fem les coses bé, anem avançant pel nostre país", i el Govern d'Espanya "està al servei de la ciutadania", i "en aquesta tasca d'estar al servei de la ciutadania, buscant acords, em trobaran sempre".

A preguntes dels periodistes sobre si aquest acord sobre les pensions comptarà amb el suport dels empresaris i dels grups polítics en les Corts Generals, Yolanda Díaz ha comentat que el ministre Escrivá està precisament aquest divendres reunit "en una taula de diàleg social", i ha advocat llavors per deixar "treballar al diàleg social".

"Nosaltres hem fet la part que ens correspon, i ara els agents socials i les formacions polítiques tenen la paraula", ha resolt la vicepresidenta segona i ministra de Treball.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon