Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz crida a omplir els carrers el 8M i qualifica 'd'indignitat' la eixida de Ferrovial d'Espanya

La vicepresidenta segona proposa una reforma fiscal "en profunditat" dels ingressos públics perquè no hi haja privilegis fiscals

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha criticat l'"alegria" mostrada aquests dies pel Partit Popular i el seu president, Alberto Núñez Feijóo, davant la "fugida" de Ferrovial d'Espanya que, en la seua opinió, és "una decisió injusta que cap empresa hauria de fer al nostre país".

"És una indignitat que una empresa espanyola fuja a un altre país simplement per raons fiscals", ha valorat la vicepresidenta segona, que ha asseverat que "la seua aportació fiscal a les arques públiques era ben xicoteta".

Al seu judici, Ferrovial està fent un "mal exemple" a Espanya i en el món i ha advocat per liderar des del Govern central el debat de l'harmonització fiscal a Europa. "Aquesta és la tasca d'Espanya. No sols critiquem a Ferrovial, actuem contra Ferrovial i les males pràctiques de Ferrovial".

En aquest sentit, la ministra ha apuntat que s'ha elaborat una norma, que entrarà en vigor "ara, ràpidament" perquè les empreses en paradisos fiscals retornen "fins als últims diners públics rebut". "Volem una reforma fiscal dels ingressos públics en profunditat perquè no hi haja privilegis fiscals", ha traslladat.

Així ho ha assenyalat aquest dissabte, 4 de març, a Santander en un acte d'escolta de Sumar, la plataforma que impulsa amb l'objectiu de reagrupar a l'esquerra.

D'altra banda, ha apuntat que als "problemes" de la cistella de la compra i les hipoteques, se suma aquests dies imatges de "suborns, suborn i trames estatals i paraestatals per a lluitar contra els adversaris polítics". "Tot és corrupció", ha afirmat.

"Lluny de la xafogor que estem veient aquests dies, del desconcert i l'enorme tristesa que produeix hem de prendre mesures perquè això no torne a passar", ha defensat Díaz, per a qui el més important és la prevenció.

DÍAZ HACE UNA CRIDA A OMPLIR LES CALLES EL 8M

D'altra banda, Díaz ha fet una crida a omplir els carrers del país el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per a lluitar pels drets feministes.

Al seu judici, és necessari dur a terme un pacte d'estat per l'atenció a les cures i el temps de dedicació, amb "un model productiu que col·loque l'atenció de les cures en el centre i ho canvie tot". "No podem tindre actes a les 20.00 hores", ha afegit.

La cita, duta a terme en el Palau d'Exposicions i Congressos, l'aforament dels quals s'ha omplit i ha deixat fora de 50 a cent persones, forma part de la gira que Díaz està fent amb aquest projecte per diferents punts d'Espanya amb l'objectiu de "escoltar" i "començar a construir un nou projecte de país" per a "millorar la vida de la gent".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon