Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ximo Puig aposta per l'hidrogen verd com a 'energia del futur' per a aconseguir la sobirania energètica de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reiterat la seua aposta per l'hidrogen verd com a "energia del futur" per a aconseguir la sobirania energètica de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha manifestat durant la seua participació en la presentació de HyVal, el Clúster de l'Hidrogen de la Comunitat Valenciana, en la qual també ha participat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Ximo Puig ha assegurat que el projecte impulsat per la companyia BP constitueix un "salt estratègic" tant per a aquesta indústria energètica com per a la Comunitat Valenciana, ja que contempla importants inversions que seran "determinants per a la nova configuració de la nostra economia", ha manifestat.

En aquest sentit, ha assenyalat que l'aposta del Clúster de l'Hidrogen Verd reforçarà Castelló com un "territori tractor per a l'empresa i l'ocupació" i constitueix un pas més per a aconseguir la "màxima autonomia energètica possible". Per tot això, ha oferit la col·laboració de l'administració per a posar en marxa el que ha considerat "un gran desafiament", i ha identificat com una necessitat tant la col·laboració públic-privada com la cooperació entre empreses.

Finalment, ha mostrat la seua esperança d'aconseguir que la Comunitat Valenciana continua sent identificada per la seua exportació de productes tradicionals com la taronja i la ceràmica, però també per l'exportació d'energia, atés que ha assegurat que fins i tot el país més industrialitzat d'Europa s'ha interessat per l'hidrogen verd que es produirà en aquest territori.

Agilitació administrativa

Per part seua, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat que "la Generalitat treballa a agilitzar els temps i tràmits per a fer front als reptes del canvi climàtic". Segons ha explicat, "la realitat va més ràpida que la legislació i no podem esperar que els grans reptes climàtics s'adapten al ritme de l'Administració, ha de fer-se a l'inrevés", i ha ressaltat que "no sols és important la inversió econòmica concreta i la subvenció pública, sinó facilitar que aquest tipus d'inversions siguen molt àgils".

Torró també ha considerat "imprescindible" la col·laboració públic-privada, enfront dels grans desafiaments de la transició enèrgica i la descarbonització, i ha explicat que el seu departament treballa, des de fa anys, en estratègies en matèria de mobilitat i, més recentment, en el desenvolupament de l'hidrogen verd, la qual cosa requereix "la coordinació entre totes les administracions, des d'Europa fins als propis Ajuntaments, i en això ens estem centrant de manera coordinada amb els fons Next Generation EU i les ajudes d'àmbit autonòmic, per exemple".

Finalment, s'ha referit al suport de la Generalitat per a dur a terme aquests projectes, facilitant infraestructures i connexions, i habilitant eines com la declaració de Projecte Territorial Estratègic (PTE) per a sòl industrial i logístic.

Cal assenyalar que HyVal es constitueix com un nou ecosistema energètic, tecnològic i industrial impulsat per BP, en col·laboració amb diverses entitats públiques i privades, amb l'objectiu de convertir-se en un referent en la producció i subministrament d'hidrogen renovable a Espanya.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon