Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ximo Puig anuncia l'enviament a Turquia de 10 unitats de refugi per reforçar la tasca d'ajuda a la zona afectada pel terratrèmol

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana enviarà aquest divendres a Turquia 10 unitats de refugi per a reforçar la labor de reconstrucció i ajuda en la zona afectada pel terratrémol.

Així ho ha manifestat el president aquest dimecres en l'acte de lliurament de les Distincions al Mèrit de Protecció Civil, amb motiu del Dia Internacional de la Protecció Civil, que s'ha celebrat en el Palau de la Generalitat, i al qual també ha assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha destacat que els equips de desplegament ràpid que seran enviats aquest divendres a Turquia van ser utilitzats com a hospital de campanya durant la pandèmia, i ara contribuiran a la labor de "reconstrucció i d'ajuda a les milers de persones que s'han quedat sense habitatge".

El cap del Consell ha assenyalat la solidaritat com l'"atribut més important de la societat valenciana" que ha qualificat de "inclusiva, del respecte i de convivència". A més, ha ressaltat la labor de l'Agència Valenciana Emergències i la direcció general de Cooperació Internacional que ha coordinat la resposta davant els terratrémols de Turquia i Síria i dirigiran el pròxim enviament del material.

Aquesta "resposta unitària" s'ha fet també visible, segons ha indicat Ximo Puig, "davant les DANAs, els incendis i les pantanadas" que ha patit la Comunitat Valenciana, així com davant la guerra d'Ucraïna i els terratrémols de Turquia i Síria.

Vocació col·lectiva

La Generalitat concedeix les Distincions al Mèrit de Protecció Civil a les persones naturals o jurídiques, públiques i privades que destaquen per les seues actuacions en la protecció, tant a nivell preventiu, com a operatiu, de persones, béns i del medi ambient.

En aquest sentit, el president ha subratllat que "hui reconeixem el mèrit personal que encarna la vocació col·lectiva", en al·lusió a labor de les 160 agrupacions i associacions de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, dels 3.120 voluntaris i de l'Associació de Psicoemergencias i de AVAMET.

Ximo Puig a més ha recordat que la Comunitat Valenciana en l'actualitat compta amb "una divisió sòlida dedicada a preservar la vida humana" formada pel Centre de Coordinació d'Emergències, els Consorcis de Bombers i Forestals, el 112 CV, els sanitaris i tècnics i els cossos de voluntaris de Protecció Civil.

L'origen d'aquests departaments és el servei de comunicació d'emergències de la Comunitat Valenciana, que es va iniciar "amb pocs mitjans, però amb molta professionalitat, fa quatre dècades en el Palau de la Generalitat", i que per això ha rebut aquest dimecres el reconeixement de la Generalitat.

Sobre aquest tema, ha afegit que durant aquests anys de Protecció Civil en la Comunitat Valenciana "s'ha consolidat el progrés conjunt de la societat, la professionalitat dels equips i la capacitat de resposta", i ha assegurat que per al Consell la protecció civil és una "prioritat i una obligació".

Distincions

Les distincions de reconeixement han recaigut en les agrupacions locals de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil-ALVPC de Nàquera, Sagunt, Mislata i Xulilla. També han rebut el reconeixement d'honor les agrupacions locals de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil- ALVPC de Villena, Torrent, Montcada, Vila Joiosa, València, Petrer, Xàbia i Vila-real.

A més, s'han entregat les distincions individuals als operadors de Comunicacions AVSRE, Enrique Villora, Emilio Fernando Gracia, Enrique González i a l'oficial del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant, César Alcaraz


.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon