Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ximo Puig anuncia la construcció de nou hospital Arnau de Vilanova tres vegades més gran que l'actual i en Paterna, costarà 208 milions

  • El nou Hospital Arnau, dissenyat amb criteris de sostenibilitat energètica, comptarà amb fins a 420 llits, 16 quiròfans, 25 llocs de cirurgia major ambulatòria i 120 consultes externes
  • S'ampliaran 3 vegades més les places d'hospital de dia fins a un total de 60 i disposarà de 1.266 places d'aparcament en lloc de 100
  • L'actual hospital Arnau passarà a oferir assistència sanitària com a hospital de persones malaltes cròniques i estarà dotat de 250 habitacions individuals

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous una inversió de 208,5 milions d'euros per a la construcció del nou hospital Arnau de Vilanova, que substituirà a l'actual i que s'alçarà en el municipi de Paterna.

Serà un nou centre hospitalari més ampli per a la població de 340.000 habitants assignada al departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria, amb més serveis i dotat de l'última tecnologia sanitària. A més, s'adaptarà als criteris de màxima sostenibilitat energètica, segons ha subratllat el responsable del Consell.

El centre serà tres vegades més gran que l'hospital actual, tindrà un 50% més de llits, un 33% més de quiròfans, el doble de consultes externes, 3 vegades més places d'hospital de dia i 1.266 places d'aparcament, enfront de les a penes 100 que compta l'actual hospital.

La nova ubicació, en la corona metropolitana de València al costat de la CV-31 i la CV-365, és de fàcil accés i està molt ben comunicada, ha destacat el president de la Generalitat. En concret, se situarà al carrer Col·legi Jaume I El Conqueridor de Paterna.

A més, la nova infraestructura s'alçarà en una parcel·la de 50.409 metres quadrats, la qual cosa suposa tres vegades més extensa que el solar en el qual es troba l'hospital actual, 17.457 metres quadrats. D'aquesta manera, la superfície construïda de l'edifici serà més àmplia i passarà dels 35.559 metres quadrats actuals a un total de 111.675 metres quadrats.

Tot això permetrà a la població del departament de salut de l'Arnau comptar amb un potent hospital de referència, dotat de més serveis i de major capacitat d'hospitalització i assistencial, de manera que responga a les necessitats reals actuals.

Fins a 420 llits d'hospitalització i 16 quiròfans

En aquest sentit, el nou centre disposarà de fins a 420 llits d'hospitalització, de les quals 320 estaran en habitacions individuals, enfront dels 284 llits que hi ha actualment a l'hospital Arnau.

A més, es potenciarà l'activitat quirúrgica en augmentar el nombre de quiròfans a 16 enfront dels 12 actuals (un 33% més), així com la cirurgia major ambulatòria, que comptarà amb 25 llocs en lloc dels 17 que disposa en aquests moments (un 50% més).

Les dimensions del nou hospital permetran albergar el doble de consultes externes, en total 120 consultes enfront de les 60 actuals, per la qual cosa podrà disposar d'un major nombre d'especialitats i oferir una millor atenció sanitària a la ciutadania. A més, augmenten les places d'Hospital de Dia de 22 llocs actuals a 60.

Així mateix, per a facilitar l'accés i els desplaçaments es construirà un aparcament que comptarà amb 1.266 places augmentant la seua capacitat enfront de l'actual, que disposa de 100 places.

Ubicació a Paterna

L'actual hospital Arnau de Vilanova, inaugurat en 1968, ha patit diferents ampliacions. No obstant això, a penes té capacitat de créixer o ampliar la seua superfície a causa de la zona metropolitana en la qual es troba.

A més, la població d'aquest departament de salut ha experimentat un creixement de 70.000 habitants en els últims 20 anys, principalment en les zones de Paterna, L'Eliana, Sant Antoni de Benaixeve, Godella i Bétera. En concret, Paterna és la zona de salut més poblada, d'aquí ve que albergue la nova infraestructura sanitària.

A més, el municipi de Paterna compta amb solars extensos per a acollir una infraestructura de grans dimensions, i les vies de comunicació són ràpides per a facilitar el desplaçament de professionals i pacients, i es troben ben connectades amb els principals nuclis urbans de població del departament.

L'actual Hospital Arnau passarà a ser un HACLE

Una vegada es construïsca el nou hospital, l'actual Hospital Arnau oferirà assistència sanitària com a Hospital d'Atenció a Crònics i Llarga Estada (HACLE) dotat de 250 habitacions individuals.

D'aquesta manera, podrà atendre les necessitats assistencials de la població que, a causa d'un augment de l'esperança de vida i envelliment de la població, requereix cada vegada una major atenció a patologies cròniques.

La finalitat és ampliar l'oferta assistencial per a pacients crònics, amb més infraestructures sanitàries i poder comptar amb un major nombre de llits d'hospitalització per a poder oferir a aquests pacients, donat el seu grau de vulnerabilitat, una atenció pública digna, de qualitat i equitativa.

Per a això, l'objectiu és que a València estiguen en funcionament cinc HACLES, dels quals dos d'ells estan actualment funcionant, que són Pare Jofre i Doctor Moliner. A més, altres dos centres estan en projecció, hospital Militar Quart de Poblet, i el Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch, que juntament amb l'Arnau cobriran la demanda assistencial a pacients amb patologies cròniques.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal