Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una Marxa Cívica a ritme de batucada 'plena' ha recorregut els carrers de Paterna pel 8M


La tradicional Marxa Cívica amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que Paterna celebra cada 8 de març, ha recorregut aquest matí algunes dels carrers més cèntrics de la ciutat per a visibilitzar la lluita feminista i reivindicar la igualtat de gènere.

L'acte, organitzat per l'Ajuntament de Paterna, ha comptat amb la col·laboració de Creu Roja i dels centres escolars Clara Campoamor i Cervantes i amb la presència de totes les associacions de dones de la ciutat, així com entitats com la Fundació Secretariat Gitano de Paterna, Jovesólides, Càritas, entre altres col·lectius, al costat d'alumnes/as dels centres educatius del municipi, l'Alcalde Juan Antonio Sagredo, la regidora d'Igualtat, Isabel Segura, a més de membres de l'Equip de Govern socialista i de la corporació municipal.

La marxa s'ha iniciat en la Plaça del Poble a les 10.30 hores i ha recorregut, acompanyada d'una batucada, els carrers Mestre Canós, Plaça Mayor, carrer Major, carrer Sant Antoni, carrer San Salvador, carrer Sant Roque, carrer Eduardo Dato, Plaza Del Pou, carrer Sant Vicent, carrer Sant Pere fins a tornar de nou a la Plaça del Poble.

En finalitzar aquest recorregut reivindicatiu s'ha donat lectura al manifest per la igualtat, aprovat en el ple municipal, seguit de la lectura de textos elaborats per part de l'alumnat del CEIP Clara Campoamor i el CEIP Cervantes.

La Plaça del Poble, punt neuràlgic de Paterna en aquest 8M, ha comptat amb un Punt Violeta durant tot el matí per a oferir informació sobre la lluita i avanços feministes.

A més, la banda Niuss ha oferit una actuació musical amb estudiants dels CEIP Clara Campoamor i Cervantes, interpretant la cançó per la igualtat "Paraules que abracen".

La regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, ha posat l'accent en "tots els avanços reeixits, que fan del nostre país un referent a nivell mundial en matèria d'igualtat", al mateix temps que ha recordat "tot el que encara queda per avançar fins a aconseguir la igualtat real".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon