Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un solar de Aborgi porten a L'Ajuntament de Paterna asfalta un solar de Alborgí i el dota de 80 places d'aparcament


L'Ajuntament de Paterna ha habilitat 80 noves places d'aparcament asfaltant i condicionant un solar de 2.500 m² en el barri de Alborgí, situat entre els carrers La Font i Sant Agustí, per a millorar la mobilitat del barri i facilitar l'estacionament de vehicles, amb una inversió de 322.512 euros per a la seua adequació.

Aquesta actuació ha sigut possible gràcies a l'adquisició per part de l'Ajuntament de diversos terrenys de propietat privada, ja que la titularitat del sòl estava dividida entre múltiples propietaris/as i hereus/as.

En les obres, que han tingut en compte l'accessibilitat tant per a vehicles com vianants, s'ha definit una àrea d'aparcament perimetral a la parcel·la, a la qual se suma un vial central de distribució de vehicles.

A aquest espai s'afigen les noves places creades en les zones perifèriques, el disseny de les quals ha sigut plantejat amb l'objectiu d'aprofitar al màxim l'espai urbà, millorar la mobilitat del barri i aconseguir el major nombre de places de pàrquing possibles.

La Tinenta Alcalde de Mobilitat, Nuria Campos, ha explicat que "a través d'aquesta actuació, no sols millorem la mobilitat de Paterna i incrementem l'espai d'estacionament, sinó que també ens convertim en un municipi més sostenible gràcies al disseny que inclou Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS)".

"Els SUDS, que en aquest cas són elements vegetals, afavoreixen el drenatge del terreny, permeten la recol·lecció d'aigües pluvials, eviten la seua acumulació i disminueixen la contaminació urbana", ha detallat Campos, al mateix temps que ha puntualitzat que "d'aquesta manera, assegurem que es respecte el cicle natural de l'aigua".

D'altra banda, el paviment asfàltic emprat permet augmentar al màxim la funcionalitat i durabilitat del ferm.

Gràcies a aquesta iniciativa, que ha transformat la parcel·la de terra en una zona asfaltada, s'ha solucionat la problemàtica que generava als veïns i veïnes la generació de pols així com l'acumulació de residus.

Aquesta obra també forma part del projecte d'aparcament dissuasiu de la ciutat, que afavoreix la mobilitat ciclopeatonal, tenint en compte per a la seua ubicació la proximitat d'eixos per als vianants, parcs i àrees enjardinades, carrils ciclistes existents o projectats, així com el transport públic. Tot això per a afavorir la mobilitat sostenible.

D'altra banda, aquesta actuació forma part del Pla d'Aparcaments que ha implementat l'Equip de Govern socialista des de 2015 i ha permés la creació de més de 700 places de pàrquing en els diferents nuclis urbans de la ciutat, millorant la mobilitat del municipi.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon