Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un enzim produeix electricitat de l'hidrogen a l'aire



Cultiu de bacteris en el laboratori. L'enzim s'aïlla dels bacteris per al seu ús en experiments. - MONASH UNIVERSITY

   Científics australians han descobert un enzim que converteix l'aire en energia: utilitza les baixes quantitats d'hidrogen de l'atmosfera per a crear un corrent elèctric.

   L'equip d'investigació, dirigit pel doctor Rhys Grinter, l'estudiant de doctorat Ashleigh Kropp i el professor Chris Greening, de l'Institut de Descobriments Biomèdics de la Universitat Monash de Melbourne (Austràlia), va produir i va analitzar un enzim que consumeix hidrogen a partir d'un bacteri comú del sòl. La troballa es publica en Nature.

   Treballs recents de l'equip han demostrat que molts bacteris utilitzen l'hidrogen de l'atmosfera com a font d'energia en entorns pobres en nutrients. "Fa temps que sabem que els bacteris poden utilitzar les traces d'hidrogen de l'aire com a font d'energia per a créixer i sobreviure, fins i tot en sòls antàrtics, cràters volcànics i les profunditats oceàniques --explica Greening--, però no sabíem com ho feien, fins ara".

   En l'estudi, els investigadors van extraure l'enzim responsable d'utilitzar l'hidrogen atmosfèric d'un bacteri anomenat 'Mycobacterium smegmatis'. Van demostrar que aquest enzim, denominada Huc, converteix el gas hidrogen en un corrent elèctric. El doctor Grinter assenyala que "Huc és extraordinàriament eficaç. A diferència de tots els altres enzims i catalitzadors químics coneguts, fins i tot consumeix hidrogen per davall dels nivells atmosfèrics, tan sols el 0,00005% de l'aire que respirem".

   Els investigadors van utilitzar diversos mètodes d'avantguarda per a revelar el pla molecular de l'oxidació atmosfèrica de l'hidrogen. Van utilitzar microscòpia avançada (va criar-EM) per a determinar la seua estructura atòmica i les seues rutes elèctriques, superant els límits per a produir l'estructura enzimàtica més resolta de la que es té constància per aquest mètode fins hui. També van utilitzar una tècnica anomenada electroquímica per a demostrar que l'enzim purificat crea electricitat a concentracions mínimes d'hidrogen.

   El treball de laboratori realitzat per Kropp demostra que és possible emmagatzemar Huc purificada durant llargs períodes. "És sorprenentment estable. Es pot congelar l'enzim o calfar-la a 80 graus centígrads i conserva la seua capacitat de generar energia --explica--. Això reflecteix que aquest enzim ajuda els bacteris a sobreviure en els entorns més extrems".

   El Huc és una 'bateria natural' que produeix un corrent elèctric sostingut a partir de l'aire o de l'hidrogen afegit. Encara que aquesta investigació es troba en una fase inicial, el descobriment del Huc té un potencial considerable per a desenvolupar xicotets dispositius alimentats per aire, per exemple com a alternativa als alimentats per energia solar.

   Els bacteris que produeixen enzims com la Huc són comunes i poden cultivar-se en grans quantitats, cosa que significa que tenim accés a una font sostenible de l'enzim. Grinter afirma que un objectiu clau per al treball futur és ampliar la producció de Huc. "Una vegada que produïm Huc en quantitats suficients, el cel és literalment el límit per al seu ús en la producció d'energia neta", assegura.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon