Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Turisme Llíria presenta una nova edició del 'eMe, Early Music of Edet


El Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga se celebrarà del 21 al 26 de març


L'església de la Sang acollirà la programació de concerts de la cinquena edició del Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria "eMe 2023". Este esdeveniment s'emmarca dins del conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana a través de la marca turístic-cultural "MediterranewMusix". A més, esta edició compta amb la col·laboració del MAG, Festival de Música Antigua de Granada, dins de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO.

La programació de l'eMe 2023 es presentarà el 21 de març, Dia Europeu de la Música Antiga, a l'Espai Turisme Llíria, pel tècnic de Turisme, Vicent Sesé, juntament amb el llibre " Instrumentos para trovar y danzar en la Llíria del siglo XIII " del músic Jota Martínez i amb la participació de Mara Aranda, directora del Centre Internacional de Música Medieval, i de José María Nácher, de la Universitat de València.

Els concerts del festival es realitzaran el cap de setmana del 24 al 26 de març. El divendres i el dissabte a les 19.00 hores, i el diumenge a les 12.00 hores, a l'església de la Sang (Monument Nacional i BIC). Amb el subtítol de "The Chronologial Music Experience", Turisme Llíria ha elaborat una cuidada programació que va des de la música medieval a la barroca passant per la renaixentista. Les entrades per a estes actuacions es poden adquirir en l'App i web municipal.

El divendres 24 actuarà la formació de Granada ACG, A Cor Gentil, amb un repertori medieval dedicat a la figura de María present en les tres principals religions monoteistes i que li dona nom a l'auditori, església de Santa Maria com era coneguda originalment la Sang. ACG està formada per la lliriana Júlia Chiner, la valenciana Elma Sambeat, el marroquí Aziz Samsaoui i l'iranià Kaveh Savanian.

El dissabte 25 serà l'actuació de La Regalada, formació inspirada en els ministrers renaixentistes i antecessora de les bandes de música contemporànies. La Regalada és un grup format pel llirià Juan Carlos Igea, els valencians Onofre Serer, Ricard Casañ, Juan Bautista Abad, Manuel Arnedo, Guillermo Ferrando i Israel García, el murcià César Navarro i l'andalús Vicente Alcaide.

L'eMe es tancarà amb el directe de l'agrupació edetana Harmonie Ensemble, que enesta ocasió interpretarà obres del compositor alemany del barroc Johann Sebastian Bach i comptarà amb la participació de solistes internacionals com per exemple el director cubà especialitzat en el barroc Alexis Aguado i la soprano georgiana Ilona Mataradze, i de solistes nacionals com per exemple la flautista Gemma Goday.

L'edil de Turisme, Paco García, ha assenyalat "la singularitat d'este festival temàtic que fa un recorregut musical per les diferents èpoques del patrimoni històric de Llíria". A més, "esta edició inclou una conferència divulgativa amb la presentació del llibre que explica la recuperació i construcció dels instruments antics trobats en les pintures del treginat de l'església de la Sang", ha afegit el regidor.

Doble Quintet Llíria City Of Music
D'altra banda, Paco García ha volgut destacar, dins de la programació de l'àrea, l'actuació del Ensemble Doble Quintet "Llíria City of Music", que es realitzarà el divendres 31 de març a les 19.00 hores en el Conservatori de Música de Llíria, on estrenarà el repertori que portarà posteriorment el pròxim estiu a terres franceses i coreanes. Esta agrupació està íntegrament formada per músics de les dos societats musicals de la localitat i dirigit pel prestigiós mestre internacional José Miguel Rodilla.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon