Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat ofereix acollir-se a la jubilació activa a 249 metges de família i pediatres de primària en edat de jubilació


   La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha contactat amb 249 professionals de Medicina de Família i Pediatria d'Atenció Primària que han superat l'edat legal de jubilació, establida per a enguany en els 66 anys i quatre mesos, sense haver arribat encara als 70 anys, per a oferir-los la possibilitat d'acollir-se a la jubilació activa.

   La figura, de recent creació, permet a aquests professionals continuar treballant o reincorporar-se al treball, a temps complet o a mitja jornada, i percebre simultàniament el 75 per cent de la pensió, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

   Aquesta possibilitat naix de la modificació de la Llei General de la Seguretat Social aprovada el passat 28 de desembre i permet que el personal de Medicina de Família i Pediatria d'Atenció Primària dels servicis públics de salut que compleix certs criteris, voluntàriament, puga compatibilitzar les seues retribucions amb la percepció de part de la pensió de jubilació.

   En concret, poden sol·licitar la jubilació activa els i les professionals de Medicina de Família i Pediatria d'Atenció Primària dels servicis públics de salut, aquells que es van jubilar a partir de l'1 de gener de 2022, o els que es troben en situació de pròrroga en el servici actiu, després d'haver aconseguit l'edat legal de jubilació.

   Per a aquests dos grups, es contemplen tres possibilitats. La primera es refereix als i les professionals de Medicina de Família i Pediatria d'Atenció Primària jubilats a partir de l'1 gener de 2022, els qui poden sol·licitar reincorporar-se al servici actiu allà on siguen necessaris, tant en jornada a temps complet com amb jornada parcial.

   En la segona, el personal de Medicina de Família i Pediatria d'Atenció Primària que treballa a temps complet i es troba en situació de prolongació en actiu pot continuar en el seu lloc de treball a jornada completa.

   Finalment, el personal de Medicina de Família i Pediatria que treballa a temps complet i es troba també en situació de prolongació en actiu, però sol·licita passar a treballar mitja jornada, pot acollir-se a la compatibilitat, en un lloc de treball que sí permeta la prestació assistencial a jornada parcial.

   En els tres escenaris, les retribucions pel treball exercit se simultanegen amb la percepció del 75% de la pensió de jubilació. Des de principis de febrer, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha contactat amb 249 professionals d'aquesta àrea per a oferir-los la possibilitat d'acollir-se a la jubilació activa.

   De moment, la Direcció general de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha rebut 33 sol·licituds de compatibilitat de personal que es troba en situació de prolongació en actiu, i 2 de reincorporació després de la jubilació. Altres 31 professionals que es jubilaan enguany també podrien sol·licitar acollir-se a la jubilació activa.

   La mesura, d'abast nacional, busca incentivar la prolongació de la vida laboral d'aquests professionals per a respondre les necessitats del Sistema Nacional de Salut.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon