Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sáez (UGT-PV) creu que les paraules de Pepe Álvarez sobre llevar l'atur a qui rebutge ofertes 'no són afortunades'


   El secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, ha opinat que les paraules del seu homòleg a nivell estatal, Pepe Álvarez, sobre retirar la prestació per atur a persones desocupades que rebutgen ofertes de treball i hagen rebut formació per a açò "no són declaracions especialment afortunades" i "no reflecteixen per descomptat la posició del sindicat en absolut" ni, en la seua opinió, la del propi Álvarez.

   Així ho ha expressat Sáez aquest divendres, a preguntes dels mitjans, després que el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, comentara aquest dijous que "una persona que rebutja una oferta de treball, oferint-li formació i tenint qualitats i qualificacions per a poder fer-ho, per descomptat és una persona que si està rebent un subsidi públic, ja siga d'atur o Ingrés Mínim Vital (IMV), el país ha de plantejar-se si ha de seguir cobrant-lo o no".

   El dirigent d'UGT a la Comunitat Valenciana ha lamentat que "no són declaracions especialment afortunades" i ha recordat que "ja hi ha una legislació en relació amb les prestacions per atur que estableix quan no es té dret al cobrament d'una prestació en funció de si es rebutja una Oferta d'ocupació".

   En eixe sentit, Sáez creu que a Pepe Álvarez "li va faltar dir que ha de ser una ocupació adequada, que és l'expressió que la pròpia llei estableix".

   El secretari general d'UGT PV ha rebutjat que "es puga generalitzar la idea que els treballadors i treballadores renuncien a una ocupació perquè cobren l'IMV o l'atur", i ha incidit a més en que aquesta prestació està referenciada a l'Iprem, que no ha pujat com l'SMI i "és francament baix".

   Al seu juí, és "absurd" pensar que "treballadors, que a més tenen dret a una prestació perquè venen d'una ocupació, puguen en el millor dels casos, si no tenen càrregues familiars, cobrar 1.000 euros la mes i per açò renuncien a qualsevol ocupació". "No es correspon amb la generalitat i jo crec que Álvarez no es referia a això", ha remarcat.

   En eixe sentit, creu que el que el seu company de sindicat "pretenia denunciar amb més poca fortuna" és que la quantitat de persones en atur és "una anomalia en el nostre país" respecte als països de l'entorn, i que "la intermediació en el mercat de treball, els servicis públics per a casar l'oferta i la demanda, no complien amb les necessitats que entenem que en altres països es produeixen".

   "Són comentaris que crec que no reflecteixen per descomptat la posició del sindicat en absolut i jo estic convençut que la seua tampoc", ha resolt.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon