Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Rosa Pérez Garijo i la diputada del Parlament Europeu Sira Rego visiten els treballs d'exhumació de la fossa 95 del cementeri de Paterna,

Pérez Garijo: “Intervindrem en 41 fosses del cementeri de Paterna en 2023 on s'espera localitzar un total de 179 víctimes”

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i la diputada del Parlament Europeu Sira Rego, han visitat els treballs d'exhumació de la fossa 95 del cementeri de Paterna que van començar el passat mes de febrer.

Després de la visita, Pérez Garijo ha assenyalat que "intervindrem en 41 fosses del cementeri de Paterna en 2023 on s'espera localitzar un total de 179 víctimes".

La consellera ha parlat del compromís del Govern valencià d'aconseguir un territori lliure de fosses, en el qual "hem avançat molt". De fet, la consellera ha recordat que "ja s'han excavat sis de cada deu de les fosses comunes de la repressió franquista en territori valencià".

"Amb aquests treballs -ha continuat Pérez Garijo- no estem retornant la dignitat a les víctimes, ja que mai la van perdre, sinó que estem dignificant el nostre país que no pot construir la democràcia sobre les fosses comuns d'aquells que van morir assassinats per defensar els drets i llibertats que ara gaudim".

En aquest sentit, la consellera ha subratllat que la Comunitat Valenciana "s'ha convertit en un referent en tota Espanya en la recuperació de restes franquistes", al que ha afegit que en aquests moments "ens enfrontem a un altre gran repte, com és continuar identificant les restes trobades per a retornar-los com més prompte millor a les seues famílies".

Per a això, la consellera de Qualitat Democràtica ha assenyalat que "estem col·laborant amb l'institut d'investigació Fisabio per a centralitzar totes les dades d'ADN i obrir un banc de dades que ens permeta creuar informació".

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, finança amb 84.634 euros els treballs d'exhumació i localització que s'estan realitzant en la fossa 95 on s'espera trobar les restes de 47 persones assassinades el 17 de novembre de 1939.

Pérez Garijo ha avançat que el Pla d'Exhumacions de la Generalitat per a 2023 "inclou la cerca de 421 noves víctimes del franquisme i la dictadura en 49 fosses que es troben en els cementeris de Paterna, Castelló de la Plana i Alacant".

El mapa de fosses en xifres detalla que fins ara s'han localitzat les restes de 2.166 víctimes en territori valencià, tant de la repressió franquista com combatents, de les quals 225 s'han identificat i 373 estan pendents d'identificació.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon