Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja rep la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant ha anunciat a Riba-roja de Túria les deu ciutats reconegudes com a 'Ciutat de la Ciència i la Innovació' de 2022, entre les quals figura el municipi del Camp de Túria.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, acompanyat de la Corporació municipal ha rebut a la ministra a les portes del consistori. Després de signar en el Llibre d'Honor, l'alcalde li ha obsequiat amb l'escut de la ciutat i amb una peça artesanal. Posteriorment s'han desplaçat al Castell Municipal, on Morant ha anunciat el nom de les deu ciutats distingides; Algemesí, Castelldefels, Irun, Lugo, Puerto Real, Riba-roja de Túria, Rubí, Sagunt, L'Hospitalet de Llobregat i Vitòria Gasteiz.

Aquestes distincions reconeixen a les ciutats que aposten decididament per la innovació en les polítiques públiques i que potencien en el seu territori estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador. Aquesta distinció també premia el rellevant paper de les entitats locals en la promoció dels seus territoris com a element crucial que determina el desenvolupament econòmic i social.

Amb les noves incorporacions, 93 ciutats de diferents proporcions passen a formar part de la 'Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació'.

L'Ajuntament de Riba-roja va optar a la convocatòria dins de la categoria de ciutats d'entre 20.001 i 100.000 habitants. Per a la candidatura, l'Ajuntament va presentar una sèrie de projectes i actuacions que giren entorn a diversos eixos; la sostenibilitat, la mobilitat, la transparència, la participació, l'emprenedoria i la formació i la innovació aplicada a la contractació pública. El consistori ha fet un important esforç en matèria d'innovació, amb una inversió total directa per al període 2022-2025 de més de 10,5 milions d'euros.

El Pla d'Actuació Urbana Municipal (PUAM) de Riba-roja de Túria, en el marc de l'Agenda Urbana Espanyola com a eix per a complir els compromisos de l'Agenda 2030, marca el conjunt d'inversions necessàries per a conformar la societat local del futur durant la dècada 2021-2030. Programes com Riba-roja Habitable, Riba-roja de Túria, intel·ligent i digital, Riba-roja Participativa o el foment de l'activitat turística de qualitat, l'impuls de la transició ecològica i la transformació digital de les àrees industrials defineixen el model de ciutat que defensa el govern local. Així, altres apostes com el Projecte Guardian o la posada en marxa de l'Ordenança de Compensació de Petjada de carboni o la Compra Pública d'Innovació justifiquen la distinció.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha mostrat el seu agraïment, i ha assenyalat 'des de 2015 Riba-roja ha treballat de manera transversa en diferents àmbits, l'hem oberta al món i hem entaulat aliances alineades als ODS de l'Agenda 2030'.

Per part seua, la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha destacat la importància de les polítiques locals innovadores i transformadores per a crear un nou model de ciutat, 'aquesta distinció no és només un reconeixement, és un full de ruta que mira cap al futur, un compromís de Riba-roja amb els seus veïns, empreses i empresaris'.

Aquesta convocatòria ha valorat especialment les iniciatives innovadores de prestació dels serveis públics, govern electrònic, lliure accés a la informació i compra pública d'innovació com a eina tractora de l'I+D+I, així com aquelles actuacions que alineen a les entitats locals amb els objectius de l'Estratègia Horitzó Europa.

La distinció de "Ciutat de la ciència i la innovació" tindrà una validesa de tres anys. Una vegada transcórrega aquest termini haurà de renovar-se.

El lliurament de les distincions es realitzarà en el marc d'una gala que acollirà la ciutat de Sagunt el pròxim 13 d'abril.

Xarxa Innpulso

Amb aquest reconeixement, Riba-roja de Túria passa a formar part de la "Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació" o Xarxa INNPULSO, que és un fòrum de trobada i de definició de polítiques locals innovadores.

Actualment, 83 ciutats de totes les grandàries formen part de la Xarxa Innpulso, un espai on també es comparteixen bones pràctiques en la gestió de polítiques innovadores i iniciatives de comunicació per a traslladar aquests projectes a la ciutadania.

Així mateix, aquesta Xarxa és un agent cada vegada més actiu de promoció de polítiques noves, com la compra pública d'innovació, el suport a les pimes i els emprenedors i la definició de criteris d'innovació. També promou i dona suport a la participació en projectes en el context dels programes europeus.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon