Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Quasi un milió d'euros dels fons europeus Next Generation arriben a l'Eliana per projectes de sostenibilitat

L'Eliana ha rebut ja prop d'1 milió d'euros dels fons europeus Next Generation per a desenvolupar dos projectes, té un altre en marxa i continua atenent totes les convocatòries per a obtenir aquests recursos amb l'objectiu de modernitzar la seua administració, impulsar l'economia verda i cohesionar el seu territori.

Els primers 100.000 euros van arribar en 2021 a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en forma d'Agenda Urbana Local 2030, després de ser seleccionada com a municipi pilot entre un total de 121 localitats espanyoles. Gràcies a aquests fons ha pogut desenvolupar el seu propi Pla d'Acció, un document estratègic que recull les actuacions a projectar en els pròxims 10 anys i que buscarà convertir a l'Eliana en una ciutat més sostenible econòmica, social i mediambientalment. Comptar amb l'AU facilita la planificació governamental, la transparència, la participació i permet al municipi accedir en millors condicions al finançament europeu, a més de suposar un referent a nivell estatal i servir de model de bones pràctiques a la resta de ciutats del país.

Una part de les obres de reforma i ampliació de l'edifici de la Biblioteca, que estarà acabat en els pròxims mesos, també han rebut finançament d'Europa a través del Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics (PIREP I). Concretament, 800.000 euros de l'1,6 del cost total destinat a la millora bioclimàtica de l'edifici i amb la qual s'està duent a terme la rehabilitació energètica de tots els espais, la implantació de jardins verticals, cobertes enjardinades i panells fotovoltaics. Tot això en favor d'una millor habitabilitat, equilibrant les emissions de CO₂ i donant compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L'últim projecte posat en marxa per l'Eliana, i que es troba a l'espera de resolució, és la millora de la Torre del Virrei a través del PIREP II. El projecte de rehabilitació d'aquesta masia del segle XVIII i Bé d'Interés Cultural (BIC), té un cost estimat de més d'1.400.000 euros i preveu una renovació integral de l'edifici a través de solucions sostenibles i ressò-compatibles. La proposta de millora ha sigut objecte d'un procés participatiu, que s'ha dut a terme a través de la consulta pública i ha comptat amb la participació d'associacions cíviques i culturals del municipi.

A més, recentment l'Ajuntament ha incorporat dos llocs de personal tècnic a través de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per a la captació i gestió de fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Així, l'Eliana s'ha convertit en un dels 200 punts GVANEXT al llarg de tota la Comunitat Valenciana, on especialistes en gestió ofereixen assessorament especialitzat i assistència presencial a tots aquells que busquen finançament d'aquest tipus.

El primer edil, Salva Torrent, ha recordat que l'Eliana 'ha fet els deures i treballat per a alinear les seues polítiques municipals a les directrius comunitàries i del Govern d'Espanya'. 'Els fons europeus representen una gran oportunitat per al desenvolupament, la modernització i el futur de la localitat i per a impulsar accions que, d'una altra manera, no serien possibles', ha afirmat.
 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon