Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Quasi un milió d'euros dels fons europeus Next Generation arriben a l'Eliana per projectes de sostenibilitat

L'Eliana ha rebut ja prop d'1 milió d'euros dels fons europeus Next Generation per a desenvolupar dos projectes, té un altre en marxa i continua atenent totes les convocatòries per a obtenir aquests recursos amb l'objectiu de modernitzar la seua administració, impulsar l'economia verda i cohesionar el seu territori.

Els primers 100.000 euros van arribar en 2021 a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en forma d'Agenda Urbana Local 2030, després de ser seleccionada com a municipi pilot entre un total de 121 localitats espanyoles. Gràcies a aquests fons ha pogut desenvolupar el seu propi Pla d'Acció, un document estratègic que recull les actuacions a projectar en els pròxims 10 anys i que buscarà convertir a l'Eliana en una ciutat més sostenible econòmica, social i mediambientalment. Comptar amb l'AU facilita la planificació governamental, la transparència, la participació i permet al municipi accedir en millors condicions al finançament europeu, a més de suposar un referent a nivell estatal i servir de model de bones pràctiques a la resta de ciutats del país.

Una part de les obres de reforma i ampliació de l'edifici de la Biblioteca, que estarà acabat en els pròxims mesos, també han rebut finançament d'Europa a través del Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics (PIREP I). Concretament, 800.000 euros de l'1,6 del cost total destinat a la millora bioclimàtica de l'edifici i amb la qual s'està duent a terme la rehabilitació energètica de tots els espais, la implantació de jardins verticals, cobertes enjardinades i panells fotovoltaics. Tot això en favor d'una millor habitabilitat, equilibrant les emissions de CO₂ i donant compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L'últim projecte posat en marxa per l'Eliana, i que es troba a l'espera de resolució, és la millora de la Torre del Virrei a través del PIREP II. El projecte de rehabilitació d'aquesta masia del segle XVIII i Bé d'Interés Cultural (BIC), té un cost estimat de més d'1.400.000 euros i preveu una renovació integral de l'edifici a través de solucions sostenibles i ressò-compatibles. La proposta de millora ha sigut objecte d'un procés participatiu, que s'ha dut a terme a través de la consulta pública i ha comptat amb la participació d'associacions cíviques i culturals del municipi.

A més, recentment l'Ajuntament ha incorporat dos llocs de personal tècnic a través de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per a la captació i gestió de fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Així, l'Eliana s'ha convertit en un dels 200 punts GVANEXT al llarg de tota la Comunitat Valenciana, on especialistes en gestió ofereixen assessorament especialitzat i assistència presencial a tots aquells que busquen finançament d'aquest tipus.

El primer edil, Salva Torrent, ha recordat que l'Eliana 'ha fet els deures i treballat per a alinear les seues polítiques municipals a les directrius comunitàries i del Govern d'Espanya'. 'Els fons europeus representen una gran oportunitat per al desenvolupament, la modernització i el futur de la localitat i per a impulsar accions que, d'una altra manera, no serien possibles', ha afirmat.
 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon