Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo: 'La vertadera democràcia necessita una ciutadania implicada i corresponsable amb la presa de decisions'

  • La consellera participa en la inauguració del II Encontre de la Xarxa d’Innovació en Processos Participatius

  • Pérez Garijo ha parlat de l’impuls de les polítiques de participació des del govern del Botànic, un canvi de paradigma que representen “els pressupostos participatius de la Generalitat”, ha subratllat

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que "no existeix una vertadera democràcia sense una ciutadania que vulga i puga participar en allò que li afecta, en la que tots i totes se senten implicats i corresponsables en la presa de decisions".

Pérez Garijo ha realitza aquestes declaracions durant la inauguració del II Encontre de la Xarxa d'Innovació en Processos Participatius (RIEPP) que se celebra els dies 28 de febrer i 1 de març a València amb el títol 'Cap a una democràcia participativa: avaluar, comunicar, legislar'.

La consellera ha remarcat aquest espai "tan necessari" per a compartir experiències, així com els encerts i les errades en polítiques de participació, "el que contribueix a fer que arribem més lluny i més ràpid".

En aquest sentit, Pérez Garijo ha parlat de l'impuls de les polítiques de participació des del govern del Botànic, de les que ha destacat l'experiència dels pressupostos participatius de la Generalitat, "els primers de tot l'Estat en l'àmbit autonòmic", ha subratllat.

"En aquests pressupostos la ciutadania valenciana ha pogut proposar i després votar centenars de propostes de totes les matèries que són competència de la Generalitat" ha explicat.

La consellera de participació ha posat l'accent en què "la ciutadania ha decidit en què es van a invertir més de cent milions d'euros en un total de 96 projectes abast comarcal i autonòmic que ara s'estan executant".

Amb aquest canvi de paradigma, la consellera Pérez Garijo ha parlat també de la nova Llei de Participació, que es troba en la fase de debat a Les Corts per a la seua aprovació, "un text normatiu que blinda els pressupostos participatius que ara s'elaboraran cada dos anys, a més de reforçar l'associacionisme i construir espais de codecisió".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon