Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo destaca la importància d’utilitzar un llenguatge 'clar i transparent' amb la ciutadania per a prestar un servei proper a les persones

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha inaugurat la jornada 'Comunicació clara i llenguatge administratiu. Per una administració al servei de les persones' dins del marc de la Setmana del Govern Obert que se celebra del 20 al 24 de març.

La consellera ha destacat la importància d'utilitzar un llenguatge "clar i transparent" a l'hora de relacionar-se amb la ciutadania, una administració "propera i al servei de les persones", que atén a les seues necessitats i garanteix els seus drets.

Pérez Garijo ha parlat també del valor de l'"empatia", que ha definit com "aquesta actitud de saber posar-se en el lloc de la persona que necessita un servei de l'administració i que ens mou a tractar de solventar els seus problemes".

"El llenguatge utilitzem és una eina més, i molt necessària, però que ha d'anar acompanyada d'eixa voluntat de voler fer les coses més fàcils als ciutadans i ciutadanes que s'apropen a l'administració" ha afirmat la consellera.

En aquest sentit, Pérez Garijo ha explicat en la seua intervenció que la funció de les persones que tenim responsabilitats públiques "és prestar atenció allò que la ciutadania ens demanda, una escolta activa necessària per seguir avançant".

La consellera ha parlat de la ciutadania i la seua percepció de què en l'administració "hi ha moltes traves innecessàries i per a molts tràmits que no són fàcils d'entendre, el que acaba generant desafecció i distanciament dels ciutadans i ciutadanes cap a l'administració".

Pérez Garijo s'ha referit també a l'administració electrònica que, malauradament, "està deixant molta gent fora", una qüestió que "ens preocupa" i amb la qual hem de reaccionar i acompanyar a les persones que demanden els nostres serveis "per a tractar de fer més fàcil la relació amb la seua administració".

"Un excés de burocràcia i un llenguatge poc clar i comprensiu fa més difícil l'aplicació de determinades polítiques públiques i a més a més deixa en desavantatge a les persones més desfavorides", ha remarcat la consellera.

La ciutadania en la seua relació amb l'administració, espera una informació "accessible, clara i transmesa en suports de fàcil accés".

"Durant aquests últims anys ja hem interioritzat el dret a saber de la ciutadania, l'obligació que tenim de publicar informació, una qüestió en la qual hem de continuar treballant per a fer el salt cap al dret a entendre", ha assenyalat.

Per a Pérez Garijo, "jornades com les de hui ens ajuden a fer més visible la importància de la claredat en el llenguatge en l'administració pública, una administració que compta amb grans professionals amb vocació de servei públic".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon