Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo anuncia que l’Ajuntament de València s’incorpora al Registre de Grups d’Interés de la Generalitat

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i la regidora de Transparència i Govern Obert de l'Ajuntament de València, Elisa Valía, han signat el conveni de col·laboració pel qual la corporació municipal s'incorpora al Registre de Grups d'Interés de la Generalitat (REGIA).

Amb aquesta adhesió, l'Ajuntament de València es converteix en el primer consistori que s'uneix a aquest registre autonòmic que reforça la transparència i la rendició de comptes de l'activitat per part de les administracions públiques.

Pérez Garijo ha animat a les entitats locals a sumar-se a REGIA "una eina que contribueix a garantir la transparència, així com la participació i la qualitat democràtica, atés que aporta llum a l'activitat dels grups d'interés en les seues relacions amb l'administració".

Per part seua, Elisa Valía ha assenyalat que "quan la Generalitat va iniciar el desenvolupament d'aquesta eina de control ja ens vam comprometre a estudiar la nostra adhesió i no duplicar esforços humans i econòmics, perquè el nostre reglament ja establia la creació d'aquest registre. I hem complit".

El Registre de Grups d'Interés de la Generalitat respon als principis bàsics en la concepció d'un govern obert: enforteix la participació, representa un exercici de transparència i serveix a l'objectiu de rendició de comptes com a garantia de qualitat democràtica.

REGIA està dirigit a organitzacions que pretenen influir en les decisions públiques de la Generalitat. Permet la identificació pública i el control de l'activitat d'influència que realitzen els grups d'interés en els àmbits de l'administració de la Generalitat i el seu sector públic instrumental.

La col·laboració entre la Conselleria de Transparència i l'Ajuntament de València posa a la disposició de la corporació municipal els mitjans d'interconnexió que permeten la inscripció en REGIA de totes aquelles activitats d'influència que es realitzen a l'entorn de la corporació municipal.

L'Ajuntament de València ha de registrar aquestes activitats realitzades pels grups d'interés en l'àmbit de l'administració municipal i del seu sector públic institucional i, a partir d'ara, podrà fer-ho utilitzant aquest registre. L'Ajuntament de València, a més, es compromet a publicar informació sobre aquest registre, que estarà disponible per a la seua consulta per la ciutadania en GVA Oberta.

Al seu torn, la corporació municipal incorporarà en la seua pàgina web informació clara i precisa dirigida a la ciutadania sobre la utilització de REGIA i realitzarà accions formatives, de divulgació i sensibilització.

La col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i l'Ajuntament de València, que no suposa obligacions econòmiques, tindrà una vigència de quatre anys.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon