Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

No s'emetran 74,4 tones de CO₂ a l'any a Paterna per la instal·lació de 159 panells solars en un dels seus majors depòsits d'aigua

Paterna aferma la seua aposta per l'energia renovable i sostenible a través de la instal·lació de 159 mòduls de plaques fotovoltaiques en la coberta del depòsit d'emmagatzematge d'aigua potable que l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) té a la ciutat, el més gran amb el qual compta l'entitat amb capacitat d'emmagatzemar 40.000 metres cúbics, evitant així l'alliberament de 74,4 tones de CO₂ a l'atmosfera a l'any.

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que ha acompanyat a la presidenta de la EMSHI, Elisa Valía, i a la Tinenta Alcalde de Transició Ecològica, Nuria Campos, durant la visita a aquestes instal·lacions, ha indicat que "és fonamental que els nous serveis i infraestructures que es posen en marxa es materialitzen des de la perspectiva de la sostenibilitat", al mateix temps que ha destacat que "l'eficiència ja no és una opció, sinó un requisit imprescindible en la gestió pública".

Per part seua, Vàlua ha explicat que "es tracta d'una aposta decidida per les energies renovables en aquesta transició verda a la qual necessàriament hem de respondre amb fets que ens fomenten la sobirania energètica".

La presidenta del EMSHI també ha recordat que "en la EMSHI fem passos amb la mirada posada en el futur i que evidentment són beneficiosos per al medi ambient i, per tant, també ho són per a la ciutadania".

Aquest tanc d'aigua comptarà amb un nou sistema de generació elèctrica per a autoconsum connectat a la xarxa. Aquesta instal·lació es compondrà de 159 mòduls de plaques fotovoltaiques, amb una potència de 87,45 kWp d'origen renovable, alimentant el 85% del consum elèctric del depòsit.

Aquesta actuació es complementarà amb la instal·lació de panells solars en els depòsits situats al Parc Tecnològic, amb capacitat de 6.000 m³, i en La Coma, de capacitat de 5.000 m³, sumant un total de 472 dispositius d'energia renovable. Aquests nous mecanismes permetran la generació de 293.104 kWh anuals, així com detindre l'emissió de 153 tones de diòxid de carboni a l'any.

L'obra efectuada per l'entitat ha comptat un pressupost de 475.050 euros, amb una subvenció de 50% per part del Ministeri de Transició Ecològica, suposarà, d'altra banda, un ara econòmic de 30.000 euros anuals.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon