Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Maroto avisa després de l'ERO en Ford que les ajudes públiques estan condicionades a mantindre l'ocupació


La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha traslladat aquest divendres la seua "preocupació" per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat per Ford Espanya en la seua planta d'Almussafes (València), que afecta a 1.144 treballadors, i ha advertit que les ajudes públiques del Govern per a impulsar la transició elèctrica al sector de l'automòbil "estan condicionades al manteniment de l'ocupació".

En eixe sentit, en la primera convocatòria d'ajudes del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC) Ford va renunciar als 106,34 milions d'euros que s'havien assignat a la seua proposta industrial a causa que els temps d'inversió de l'empresa eren incompatibles amb els exigits en el repartiment dels fons, segons va argumentar la companyia nord-americana.

Preguntada sobre si l'ERO en Ford pot ser l'inici d'una pèrdua de competitivitat de la indústria automobilística espanyola, la titular d'Indústria ha ressaltat que l'objectiu de l'Executiu és que "qualsevol canvi" en les plantes productives nacionals cap als nous models "es faça comptant amb els treballadors".

La ministra, que aquest matí ha visitat la planta del grup automobilístic Stellantis i el 'Hub de mobilitat sostenible Canalejas' a Madrid, ha assenyalat que encara no ha tingut temps per a parlar amb els representants de Ford a Espanya i també ha indicat que es posarà en contacte amb els sindicats.

"Parlaré també amb els sindicats per a poder posar-nos a la seua disposició i que puguem minimitzar l'impacte", ha asseverat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon