Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria destinarà l'emblemàtic edifici de Ca Porcar per a albergar unes noves dependències juvenils


L'Ajuntament ha presentat el projecte bàsic de rehabilitació de l'espai que tindrà un pressupost de 1,1 milions d'euros


L'alcalde Joanma Miguel, acompanyat per l'edil de Joventut Vicent Lis i altres membres del Govern municipal, ha donat a conéixer hui el projecte bàsic de rehabilitació i ampliació de l'històric edifici de Ca Porcar i el seu jardí, per a ús com Espai Jove. Esta actuació està pressupostada en 1,1 milions d'euros.

L'immoble albergarà en la seua planta baixa sales d'estudi i treball en grup, projeccions, informàtica, administració, una zona polivalent i una altra de descans i espais de serveis. I en la planta primera se situarà una sala polivalent, despatx i banys.

L'edifici s'ampliarà amb la construcció d'un nou volum, adossat a la façana nord i als murs perimetrals de la parcel·la, que es desenvoluparà entorn al jardí i albergarà la sala polivalent i la part administrativa, situada al costat de l'accés per a fer les vegades de recepció. Esta construcció de nova planta es planteja un edifici lleuger en forma d'U, amb la finalitat d'aconseguir l'adequada integració amb l'original i el jardí.

Igualment, es redistribueix tot l'espai exterior perquè complemente els usos de l'immoble. La part de la terrassa pavimentada estarà directament vinculada amb la sala polivalent, perquè es puguen realitzar activitats en este espai interior-exterior. A més, es manté la part del jardí amb els arbres existents i noves espècies arbustives i el tercer espai que alberga la rèplica del mosaic romà d'"Els dotze treballs d'Hèrcules".

L'alcalde Joanma Miguel ha destacat que amb este projecte "volem ampliar les dependències juvenils de la nostra ciutat per a acostar els serveis de l'Espai Jove a altres barris, i on a més pretenem oferir un nou espai per a la joventut del nostre municipi en el qual puga relacionar-se socialment i realitzar les seues activitats".

De la mateixa manera, "per fi se li donarà un ús públic a Ca Porcar, un emblemàtic edifici de la nostra localitat, amb un projecte que aposta per la sostenibilitat i l'accessibilitat en la seua intervenció".

En este habitatge, construït en la segona dècada del segle XX, va ser trobat l'any 1917 el mosaic romà "Els dotze treballs d'Hèrcules", que actualment es troba exposat al Museo Arqueológico Nacional de Madrid, i del qual existeix una rèplica en l'edifici.
 

proyecto Ca Porcar
proyecto Ca Porcar

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon