Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les organitzacions de pacients insten Miñones a 'unir voluntats' per aprovar la nova Llei d'Equitat del SNS

La presidenta de la Plataforma d'Organitzacions de Pacients (POP), Carina Escobar, ha instat el nou ministre de Sanitat, José Miñones, a "unir voluntats" perquè s'aprove la nova Llei d'Equitat, Universalitat i Cohesió del Sistema Nacional de Salut (SNS), ja que "contempla la participació efectiva dels pacients i les seues entitats en el Fòrum Obert de Salut".

El Projecte de Llei, aprovat pel Consell de Ministres al juny del passat any, ha suscitat un xoc entre PSOE i Unides Podem, en considerar aquest últim que el text podria permetre la privatització sanitària. Finalment, Unides Podem ha secundat continuar la tramitació de la Llei en el Congrés després de pactar amb el PSOE intentar modificar el document, durant la fase d'esmenes, per a incloure més limitacions en aquest àmbit.

Així les coses, més enllà de la Llei d'Equitat, la POP també ha animat a Miñones a "continuar treballant amb la POP", i al fet que "aposte per una governança col·laborativa". També li demanen que treballe "per i per a aquells col·lectius que en aquests moments són més vulnerables, com són les persones amb patologies cròniques complexes".

"Des de la POP volem treballar amb el nou ministre de Sanitat. Com sempre, tendim aqueixa mà cooperativa, col·laborativa perquè pensem junts en la solució", ha expressat Carina Escobar, que també ha demanat que es treballe "de manera coordinada" amb les CCAA i que s'intenten "polítiques sanitàries i socials que donen resposta a la cronicitat complexa". "Tenim un gran repte per davant que cal mirar amb una visió a mitjà i llarg termini", ha reblat.

"Les persones amb necessitats cròniques de salut, moltes vegades majors, requereixen d'una resposta, que entenem que ha de vindre amb el suport i l'ajuda de tots", ha afirmat Escobar, que ha insistit en la intenció de la POP de "continuar col·laborant i apostant per aquelles persones que més ho necessiten i per la cura i sostenibilitat del SNS".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon