Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les oficines Orienta de suport al col·lectiu LGTBI realitzen quasi 10.000 atencions en 2022, un 38% més que en 2021


Les oficines Orienta de la Generalitat per a l'assessorament i suport a persones LGTBI, els seus familiars i persones reunides han incrementat en un any un 38 per cent les atencions realitzades, en passar de 6.856 en 2021 a les 9.474 atencions efectuades en 2022.

Per províncies, 5.252 corresponen a la de València, 2.836 a la província d'Alacant i 1.386 a la de Castelló, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El director general d'Igualtat en la Diversitat, José De Lamo, ha subratllat que aquestes oficines van ser posades en marxa al juliol 2019 en resposta al que s'estableix en la Llei de la Generalitat d'Igualtat de les persones LGTBI, en la qual s'assumia el compromís de garantir un servei públic d'informació, orientació i assessorament, inclòs el psicològic, legal, administratiu i social.

En aquesta línia, ha defensat que la necessitat d'aquest recurs "s'està evidenciant en les dades d'atencions d'aquests més de tres primers anys de funcionament", al mateix temps que ha ressaltat la importància d'aquestes oficines com un espai "on s'ofereix l'acompanyament necessari perquè les persones se senten secundades, segures, respectades i acompanyades en les decisions que desitgen adoptar".


Les oficines, segons ha assenyalat, compten amb un espai físic en les tres províncies, a més d'oferir atenció telefònica, per videoconferència i a través de correu electrònic.


Des de la seua obertura en 2019, s'han realitzat 25.709 atencions a persones del col·lectiu LGTBI, la majoria a la província de València, amb 13.201, seguida d'Alacant, amb 8.336, i la província de Castelló amb 4.172 atencions.


El director general d'Igualtat en la Diversitat ha apuntat que, del total d'atencions, la intervenció psicològica ha sigut el servei més demandat, seguit pel de informació i acolliment, la intervenció social i, finalment, la intervenció legal i jurídica.


PERFIL DE LES PERSONES ATESES

Les persones que acudeixen a les oficines Orienta poden rebre més d'una atenció durant la seua permanència com a usuàries del servei. Per aqueix motiu, a més del nombre d'atencions realitzades, han de considerar-se també les persones ateses.

Durant l'any passat, les 9.474 atencions es van realitzar a un total de 2.519 persones diferents en tota la Comunitat Valenciana, 780 a la província d'Alacant, 351 en la de Castelló i 1.388 a la província de València.

Aquesta xifra multiplica quasi per set les persones ateses en el primer any de funcionament de les oficines, quan es van atendre 380 persones.

Un 40% de les atencions es fa a persones LGTBI migrants i un 30% a persones trans. Tots dos perfils requereixen d'un major acompanyament, per patir més situacions de discriminació i vulnerabilitat.

La gran majoria de les atencions realitzades van ser a persones del col·lectiu LGTBI (82%), i la resta a familiars o persones reunides.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon