Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les dues passarel·les sobre la CV-35 per a Llíria i Sant Antoni costaran 1,5 milions d'euros a la Generalitat

La Generalitat ha invertit més de 1,5 milions d'euros a impulsar la mobilitat sostenible a Sant Antoni de Benaixeve i Llíria i ha iniciat la construcció de sengles passarel·les per a salvar la barrera que representa la CV-35 per a ciclista i vianants i "millorar l'accessibilitat a les urbanitzacions i zones confrontants de manera segura i menys contaminant", ha explicat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Així, ha assenyalat la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat la construcció d'una passarel·la de ciclovianants que creuarà la CV-35 en el terme de Sant Antoni de Benaixeve. Aquesta obra té té un termini d'execució de 6 mesos i compta amb un pressupost de 1,1 milió d'euros.

La longitud total de la via de ciclovianants projectada és de 260,85 metres i s'inicia en el costat sud de l'autovia CV-35, en la vorera del Carrer C-1 al costat del Mes de l'Apotecari.

Segons la consellera, la nova passarel·la connectarà diferents àrees del terme municipal de Sant Antoni de Benaixeve, com la urbanització Montesano i la seua zona comercial, la parcel·la del futur col·legi, el camí a Bétera on s'inicia les rutes cap als paratges naturals de la Serra Calderona i Porta Coeli, el nucli urbà de Sant Antoni de Benaixeve i la zona residencial situada entre els nuclis urbans d'aquest municipis i l'Eliana.

Passarel·la en el terme municipal de Lliria

Quant a Lliria, Rebeca Torró ha apuntat que les obres, que tenen un termini d'execució de 8 mesos, s'han adjudicat per un import de 425.000 euros i consisteixen en una passarel·la de ciclovianants que connectarà una de les urbanitzacions confrontants a l'autovia CV-35 amb el nucli urbà, en el Camí Safareig.

"Aquesta urbanització i el nucli urbà de Llíria – ha indicat- estan units per un pas superior sobre l'autovia pel qual transcorren tant vehicles motoritzats com bicicletes perquè no disposa d'un carril propi per a ciclistes i les voreres són massa estretes per a vianants".

Per a donar resoldre aquesta situació, Rebeca Torró ha ressenyat que "la Conselleria ha proyectadouna nova superestructura, paral·lela a la via que proporcionarà una infraestructura separada per al trànsit rodat i garantirà les condicions de seguretat tant per als vianants com ciclista". La passarel·la dissenyada té 70 metres de llum i s'ha previst que el seu muntatge afecte el mínim possible al transite de l'autovia CV-35 durant el temps que duren les obres.

Impuls a la mobilitat sostenible

Actualment, al llarg dels municipis situats en la CV-35 no existeixen unes bones connexions ciclopeatonales. A més, les passarel·les sobre l'autovia són escasses per a la creixent demanda de vianants, per la qual cosa "des de la Conselleria hem considerat necessari millorar la mobilitat sostenible dels veïns i veïnes que resideixen en els municipis dels marges de l'autovia", ha comentat Rebeca Torró.

Amb aquestes actuacions, ha conclòs, "la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat contribueix a la conservació i protecció del medi ambient i promou amb eficiència els recursos de què disposa, mitjançant operacions que faciliten la utilització racional del territori, la seua personalització amb infraestructures que valoren el paisatge i el patrimoni cultural i visual, així com la connexió d'itineraris per als vianants i carril bici entre municipis".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon