Les Corts Valencianes utilitzen un corrector de llenguatge sexista-Themis- per a impulsar la igualtat de gènere Les Corts Valencianes utilitzen un corrector de llenguatge sexista-Themis- per a impulsar la igualtat de gènere
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Corts Valencianes utilitzen un corrector de llenguatge sexista-Themis- per a impulsar la igualtat de gènere



   Les Corts Valencianes han començat a aplicar una nova ferramenta tecnològica per a "impulsar una comunicació més inclusiva". En concret, el parlament valencià ha implementat el programari Themis, "el primer corrector de llenguatge sexista, que permet millorar la inclusió i la igualtat en la comunicació escrita".

   Des de la cambra autonòmica s'anuncia aquesta aliança amb la tecnologia amb motiu de la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, al mateix temps que es destaca el compromís de la institució amb la igualtat de gènere i la no discriminació lingüística.

   Themis identifica termes potencialment excloents en un text i suggereix reemplaçaments més inclusius. És una aplicació "pionera" que s'enfoca en la creació de documents inclusius, perquè totes les persones se senten representades en llegir la documentació final.

   L'objectiu del corrector és digitalitzar una tasca que fins avui es feia de manera manual, així com optimitzar els recursos i els temps de treball de la plantilla de les Corts Valencianes.

   El president del parlament valencià, Enric Morera, ha asseverat que l'ús d'aquesta ferramenta és "una acció més de tantes que s'han desenvolupat en els últims anys, en els quals hem avançat molt en matèria d'igualtat".

   "El nostre parlament és referent gràcies al treball realitzat, d'una manera transversal, per tots els departaments de la cambra, amb una clara implicació de les treballadores, dels treballadors i el ple suport de la Taula de les Corts Valencianes", ha assenyalat.

COMPLIR AMB EL MARC LEGAL

   Per la seua banda, la directora d'operacions de Themis, Sara Llorens, ha valorat que Les Corts posen la disposició de la seua plantilla un programari innovador que els ajudarà a complir amb el marc legal en matèria d'igualtat d'una manera més efectiva.

   A més, recorda que Themis és una plataforma d'e-learning que permet consolidar l'ús de suggeriments més inclusius, una tasca que fins avui les guies de llenguatge inclusiu i les formacions encara no havien pogut aconseguir.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal