Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana Cinema obri les inscripcions a la seua setena edició

El Festival de Curtmetratges l'Eliana Cinema, organitzat per l'associació cultural LeCinema en col·laboració amb l'Ajuntament, ha obert aquest dilluns 27 el termini d'inscripció per a participar en la seua setena edició, que se celebrarà del 15 al 23 de setembre.

Dijous passat l'organització del festival va presentar les bases de participació per a aquest 2023 al costat de la diversitat d'activitats que formaran part de la pròxima trobada que tornarà a comptar amb projeccions, com les dels concursos de les seccions 'Cinema a l'Escola' o la veterana 'Secció 72-Hores'.

Una de les novetats a destacar serà el trasllat de la trobada al carrer per a major visibilitat i participació dels amants del cinema. En aquest sentit, nombrosos actes i projeccions seran programats a l'aire lliure. La segona novetat és l'agermanament amb el Festival Geldo en Acció. Com a colofó de tancament es va projectar l'obra documental d'animació '¿Dónde estabas tú?' amb l'assistència de la seua directora Maria Trénor que va presentar a l'Eliana el seu llorejat curtmetratge.

El termini perquè els equips puguen participar finalitzarà el pròxim 31 d'agost i les bases poden consultar-se en la web www.lelianacinema.es. Els premis, que oscil·len entre els 500 i els 1.000 euros en metàl·lic de l''Espiral Daurada', seran seleccionats per un jurat professional compost per l'Acadèmica de les Ciències i les Arts de Televisió, Mónica Ibáñez, l'experta en disseny gràfic i animació, Luisa Hernández, i el professor i director de videoclips, documentals, films de ficció i programes de televisió, Paco Barreda. A més, com en edicions anteriors es mantindrà la distinció del públic i esments a millor interpretació, guió i fotografia, el premi especial sobre diversitat sexual atorgat per l'associacióLGTBI+ Marietes, l'especial a la millor directora o guionista atorgat per l'associació feminista Lliures i al millor curt en valencià del Centre d'Estudis Locals de l'Eliana CEL.

El primer edil, Salva Torrent, va tancar l'acte de presentació destacant la consistència i bona salut que el creixent festival demostra i de l'ampli interés que suscita entre elianers i elianeres el seté art, com demostren els més de 16.000 assistents que van acudir en 2022 a alguns dels diferents programes estables de cinema que ofereix l'Ajuntament.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon