Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La línia 9 de Metrovalència es prolongarà fins al nucli urbà de Riba-roja de Túria


 El pressupost ascendeix a uns 23 milions per a l'execució de les obres, l'inici de les quals es preveu l'any 2026

   La línia 9 de Metrovalencia es prolongarà fins al nucli urbà de la localitat de Riba-roja de Túria, en concret fins a l'entorn de la zona del Barranc dels Moros.

   Així ho ha anunciat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, qui ha presentat l'actuació aquest dimecres.

   Rebeca Torró ha explicat que "perquè el metre arribe al centre urbà i donar resposta a aquesta demanda dels veïns i veïnes del municipi, la Generalitat ha realitzat un estudi de viabilitat que determina que és possible prolongar l'actual línia de Metrovalencia fins al Barranc dels Moros".

   La consellera ha assenyalat que "es tracta d'una actuació d'envergadura, que compta amb un pressupost total d'entre 22 i 23 milions d'euros que facilitarà la proximitat del servei públic al municipi i fomentarà una mobilitat més segura i sostenible a la comarca".

   Per part seua, l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha manifestat que "ens feia falta aquesta estació de metro i hui és el primer indici clar que tenim el metre al centre de nucli urbà". Es tracta de "una reivindicació històrica del nostre poble, portar el metre al nucli urbà i en subterrani, i connectar tota la mobilitat a través del Barranc dels Moros, des del Parc Natural a tot el nucli urbà fins als conservatoris de música i dansa", ha afegit.

ESTACIÓ PRÒXIMA AL NUCLI URBÀ


   Riba-roja del Túria disposa, actualment, de diverses estacions de metro dins del seu terme municipal. Així, les estacions de Riba-roja de Túria, Masia de Traver i València la Vella, corresponents a la Línia 9, i el Clot, en la Línia 2, donen servei als habitants de la localitat del Camp del Túria, però cap d'elles es troba dins del seu nucli urbà.

   De fet, la més pròxima és la parada de Riba-roja de Túria, que se situa en l'extrem aquest del municipi, molt pròxima a l'entrada de la població a través de la carretera CV-370, al parc industrial de la localitat, la qual cosa dificulta un accés còmode al metre.


   En conseqüència, des de la Conselleria d'Obres Públiques s'ha vist convenient aquesta actuació que, juntament amb la recent integració tarifària que situa a Riba-roja en zona B, amb unes tarifes més reduïdes respecte a les que tenia anteriorment, beneficiarà als usuaris i usuàries del metre.


   En aquesta primera etapa de l'actuació, se seleccionarà l'alternativa més adequada, tenint en compte els condicionants geotècnics i constructius, buscant la menor afecció als veïns i veïnes durant l'execució de les obres, la millor integració amb el nou disseny del Barranc dels Moros i la major accessibilitat.


   Per a aconseguir el millor projecte ha sigut fonamental l'estudi de viabilitat que ha tingut en compte la seua compatibilitat urbanística, ambiental i territorial de l'actuació.


   Finalment, la consellera ha assenyalat que "a la fi de 2025 es podrà adjudicar l'obra i l'inici d'obres per al 2026". La intervenció, en tractar-se d'un projecte subterrani, podria prolongar-se entre 18 mesos i dos anys de duració, ha estimat.  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon