Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat recupera per a la gestió pública el CEEM de Bétera



El govern del Botànic per via de la Conselleria d'Igualtat continua amb el traspàs de la gestió de centres públics sota la direcció d'empreses privades a l'administració. Després de publicar aquesta setmana el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la consulta pública prèvia que donava el tret d'eixida a la reversió de la Residència Jaume I de Picassent, ara dona pas al centre de persones amb malaltia mental (CEEM) de Bétera.

Aquest espai, gestionat per Eulen Sanitaris, té una plantilla de 50 persones per a dos pavellons, amb un total de 50 usuaris. Mentrestant, un complex annex posat en marxa fa escassos mesos -aquest sí de gestió pública- està dedicat a persones amb malalties mentals cròniques. Ara, s'inicia el procés perquè el primer centre passe també a mans públiques i la Generalitat absorbisca als treballadors que actualment presten el servei a càrrec de l'empresa.

El procés es troba en fase de consulta prèvia al projecte normatiu amb el qual s'executarà el traspàs de la gestió a l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS). Segons assenyala la memòria informativa, això garantirà la unitat de gestió dels diferents blocs. En aquest sentit, apunten a la voluntat d'evitar greuges comparatius entre la dotació i la gestió directa del nou centre, situat en el pavelló 9, i la gestió integral de l'empresa privada en els pavellons 10 i 12.

L'1 de juliol de 2018 es va dur a terme la primera reversió d'un centre de persones amb malaltia mental, el CEEM d'Albocàsser (Castelló), una acció que suposa, segons Igualtat, "anar posant-li múscul a la gestió pública dels serveis socials" a través del IVASS. "La reversió al públic del CEEM d'Albocàsser i ara del CEEM de Bétera implica una millora substancial dels serveis i les seues instal·lacions, reforçant la qualitat assistencial i la participació activa de les persones usuàries", asseguren. 


Un servei que passarà a estar marcat per les ràtios del nou decret de tipologies que tant de renou ha causat en el marc de les empreses gestores de residències.  Aquest dijous també eixia en el DOGV a consulta pública el projecte normatiu per a revertir la gestió del centre socioeducatiu Pi i Margall de Burjassot. Aquest, al costat del d'Albocàsser, seran els primers d'aquest procés i que culminarà amb un total de nou reversions de centres socioeducatius.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon