Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat celebrarà cursos de cooperació als immobles de la Fundació Cyes adjudicats després del cas Blasco

Pérez Garijo preveu que la rehabilitació dels pisos concloga a final de mes

La Generalitat Valenciana celebrarà cursos de cooperació i les reunions del Consell Valencià de Cooperació en els locals que van ser l'antiga seu de la Fundació Cyes en l'Avinguda Ausiàs March de València i que, posteriorment, van ser adjudicats en la Generalitat en execució de la sentència del cas Blasco.

Així ho ha anunciat aquest dilluns la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, en declaracions als mitjans durant la visita a les obres, a les quals s'ha destinat un pressupost d'uns 158.000 euros. La consellera preveu que la rehabilitació dels pisos concloga "a final de mes".

Pérez Garijo ha expressat la seua "il·lusió" per poder traslladar a aquesta antiga seu algunes de les dependències de la Generalitat quan les obres hagen finalitzat a "final de mes". En concret, ha assenyalat que l'Oficina de l'Agenda 2030 se situarà en aquest lloc, igual que també se celebraran les reunions del Consell Valencià de Cooperació i els cursos de cooperació per a "poder treballar conjuntament amb la societat civil".


"Estem contents de veure uns pisos que van ser comprats per l'espoliació que es va fer amb diners públics de la cooperació", ha destacat, al mateix temps que ha subratllat que, després d'un procés judicial, aqueixos diners "torna a les arques públiques, d'on no hauria d'haver eixit mai".


En aquesta línia, Pérez Garijo ha remarcat que "encara queda molt més diners per a recuperar tot el que es va espoliar en els 20 anys del Partit Popular". "Esperem recuperar-ho tot, intentarem fer tot el possible", ha ressaltat.

ACTIVITATS DE COOPERACIÓ

Aquests espais compten amb una superfície de 576,5 metres quadrats i albergaran una zona per al desenvolupament d'activitats pròpies en matèria de cooperació internacional al desenvolupament, com ara tallers, jornades, sala d'exposicions, així com la ubicació de la Subdirecció General per a la Implantació de l'Agenda 2030.


Els immobles se situen en una primera planta dels números 79 i 81 del carrer Ausiàs March, amb una superfície construïda de 295,90 metres quadrats, 182 metres quadrats i 98,60 metres quadrats.


La Fundació Cyes va comprar aquestes oficines amb els diners procedents de dues subvencions rebudes a través de convocatòries de cooperació internacional durant l'època en la qual Rafael Blasco exercia el càrrec de conseller amb el PP.


Aquestes ajudes s'haurien d'haver destinat a projectes de cooperació a Nicaragua que mai es van realitzar. La sentència del cas Blasco va obligar a la Fundació Cyes a retornar els diners rebuts a la Generalitat, en aquest cas en forma de béns immobles.


La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica va indicar al juny de 2021 que havia ingressat 609.006 euros del cas Blasco, que es destinarien a la gestió de polítiques de cooperació valenciana i a la creació d'una Oficina de l'Agenda 2030.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon