Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació trau a licitació el desdoblament de la CV-370 Manises-Riba-roja per per 12,5 milions

La Diputació de València ha tret a licitació el desdoblament de la carretera CV-370 entre Manises i Riba-roja (Fase 4), coneguda com la Via Parc del Túria. Així ho ha anunciat aquest matí en Riba-roja el diputat de Carreteres, Rafa García, acompanyat de l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

La carretera CV-370 uneix Manises amb Pedralba i és una de les més transitades i amb major índex de sinistralitat de la província. Concretament el tram comprés entre les poblacions de Manises i Riba-roja de Túria presenta una intensitat de trànsit molt elevada, superior als 21.000 vehicles/dia i una elevada accidentalitat.

Es tracta de l'obra viària més important realitzada en els últims anys, amb un pressupost de 12.563.673,95 € i un termini d'execució de 18 mesos.


L'Ajuntament de Riba-roja porta treballant amb la corporació provincial des de 2016, per a aconseguir una solució definitiva que millorara la connexió amb el bypass. Així al febrer de 2022 es van obrir al trànsit les dues rotondes actuals situades a banda i banda de l'autovia, que han permés reordenar els moviments de gir en les actuals interseccions, un tram de concentració d'accidents des de fa més d'una dècada.

L'alcalde de Riba-roja ha destacat 'és un dels projectes més importants que reduiran notablement la perillositat d'aquesta carretera per la qual circulen diàriament milers de vehicles i en l'es han registrat molts accidents en els últims anys. Ja aconseguim que s'executaren dues glorietes i ara finalment veurem completada aquesta solució'. Raga ha assegurat que la connectivitat dels veïns i veïnes és un compromís del govern, 'apostem per una mobilitat segura i sostenible, prova d'això és el traçat de carrils cicle-vianants que connecten el nostre terme'.

L'última fase de la Via Parc CV-370 pretén millorar la capacitat de la via i la seguretat d'aquesta, gràcies a la duplicació de calçada i el control total d'accessos mitjançant vies de servei. Actualment tres de les quatre fases previstes en el projecte inicial estan ja en servei.

Els treballs contemplen des de la glorieta de l'enllaç en l'autovia AP-7, fins a la glorieta existent en el pk 5+350 on actualment comença el desdoblament (rotonda d'accés a Els Pous de Martí i la Llobatera). El projecte preveu l'execució de dues calçades de set metres cadascuna amb un voral exterior de 2,50 metres i un voral interior d'un metre. Per a l'accés de les urbanitzacions Montemayor, el Collao i la Presa, es preveu l'execució de dues glorietes amb il·luminació led, en les quals se situaran dues parades d'autobús i una pantalla acústica per a evitar l'impacte ambiental.

Les empreses tenen de termini fins al 5 d'abril per a presentar les seues ofertes. Una vegada es liciten les obres, el termini d'execució serà de 18 mesos.

Després d'anunciar la licitació de les obres, el diputat ha mostrat la seua satisfacció, 'amb aquest projecte es resoldrà un problema gran de seguretat viària, en el qual hi ha una sinistralitat elevada i aquest és el nostre objectiu'. Rafa García ha matisat 'és l'obres més important de les realitzades aquesta legislatura'.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon