Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació lliura a Serra, Gàtova i Loriguilla la seua placa com a membres de la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere

 El president, Toni Gaspar, i la diputada d'Igualtat, Eli García, entreguen als representants dels tres ajuntaments l'acreditació en el transcurs de la IV Trobada de la xarxa contra la violència masclista

Amb la incorporació de Serra, Gàtova i Loriguilla ja són tretze els municipis del Camp de Túria membres de la xarxa provincial, el 81% dels pobles de la comarca

Serra

La Diputació de València ha entregat a Serra, Gàtova i Loriguilla les plaques que els acrediten com a nous membres de la seua Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, que compta ja amb 163 localitats de la província adherides, entre elles tretze del Camp de Túria. L'alcalde de Gàtova, Manuel Martínez, l'alcaldessa de Loriguilla, Monserrat Cervera, i les regidores de Serra, Inmaculada Bartual i Victoria Ibáñez, van rebre l'acreditació en un acte celebrat este dilluns a l'Auditori d'Alboraia, amb la participació del president de la Diputació, Toni Gaspar, i la diputada d'Igualtat, Eli García.

Loriguilla


L'acte de lliurament va tindre lloc en el marc de la IV Trobada de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació, en el qual es van entregar les plaques als 19 consistoris adherits recentment a la xarxa, que podran sol•licitar les subvencions per a projectes i campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista que oferix l'àrea d'Igualtat de la Diputació, que en 2023 arriben els 700.000 euros.

Gàtova


La responsable provincial d'Igualtat, Eli García, va destacar que “gràcies a l'existència de la Xarxa els ajuntaments membres han millorat la qualitat de les actuacions en matèria d'igualtat, optimitzant els recursos existents i implementant actuacions i objectius compartits entre tots”. 

En el cas del Camp de Túria, Riba-roja i La Pobla de Vallbona es van convertir en membres fundadors de la Xarxa al novembre de 2018. Llíria, Olocau i Vilamarxant es van sumar entre maig i desembre de 2019; L'Eliana ho va fer al juny de 2020; Benaguasil i Marines, van passar a formar part de la Xarxa en 2021; mentre que Sant Antoni de Benaixeve i Casinos es van incorporar a l'abril de 2022.

La responsable d'Igualtat va voler fer un esment especial als pobles més xicotets que s'han adherit a la Xarxa. “Recentment s'ha modificat el reglament per a facilitar la incorporació de municipis de menor grandària, i ja s'han notat els seus fruits perquè, dels 19 nous ajuntaments adherits, huit d'ells són de municipis de menys de 1.000 habitants”, i ha ressaltat el cas de Benissuera, que a penes compta amb 188 habitants.

Cal recordar que la finalitat de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere és vetlar per la prevenció, detecció i erradicació de la violència a través d'un espai de coordinació institucional liderat per la Diputació que permeta millorar la gestió de les polítiques públiques contra la violència de gènere de les entitats locals de la província de València.

En este sentit, el president Toni Gaspar va subratllar “el paper dels ajuntaments, que són la primera institució també en la lluita contra la violència masclista, amb la seua policia local, amb els seus serveis socials, el seu departament d'igualtat i amb els seus sistemes de protecció i sensibilització local. Són els que més a prop estan de les dones amenaçades, i per això és importantíssim el treball en xarxa”.

Convocatòria de 2023 i taula de bones pràctiques

La Xarxa compta amb una convocatòria anual de concessió de subvencions als ajuntaments de municipis i entitats locals menors adherits. Per a 2023, la convocatòria comptarà amb un total de 700.000 euros, la qual cosa suposa un increment de 100.000 euros respecte a la del passat any.

Així, des de 2018 es venen concedint ajudes econòmiques en règim de concurrència competitiva per als diferents projectes i campanyes relacionades amb la prevenció, detecció i lluita contra la violència de gènere, incloent-hi accions en matèria de coeducació, així com actuacions dirigides a l'erradicació de la prostitució. Enguany com a novetat s'inclouen les mesures del Pla Estratègic de la Dona en el Sistema Rural Valencià.

A més, durant la trobada es va desenvolupar una taula de bones pràctiques locals en la qual els ajuntaments de La Pobla de Vallbona, Montcada i Bocairent van presentar diverses campanyes de prevenció i sensibilització de la violència de gènere dirigides tant a la ciutadania com a la plantilla de personal de la corporació, en les quals intervenen diferents agents socials municipals com els col•legis, comerços i les falles, a més d'explicar algun dels projectes que estan realitzant en els seus municipis relacionats amb la intervenció integral de violència de gènere i masclista en dones i les seues filles i fills.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon