Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La consellera Rosa Pérez ha rebut una delegació dels Centres Valencians en l’exterior (Cevex) que visiten València amb motiu de les Falles

Pérez Garijo: “Els valencians i valencianes en l’exterior duen a terme una tasca essencial en favor de la nostra cultura, el nostre poble i les nostres tradicions”

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que "els valencians i valencianes en l'exterior realitzen una tasca essencial en favor de la nostra cultura, el nostre poble i les nostres tradicions", un vincle amb la nostra terra que "mantenen viva a pesar de l'oceà que ens separa".

Així ho ha manifestat la consellera de Participació durant la recepció a la delegació dels Centres Valencians en l'Exterior (Cevex) que es troben aquesta setmana a València amb motiu de les Falles.

Pérez Garijo ha agraït als valencians i valencianes que resideixen en l'exterior la seua visita a la ciutat per aquest encontre de convivència i ha assenyalat que "en qualsevol lloc del món on hi ha un valencià o una valenciana està el nostre poble, la nostra cultura i la nostra forma de ser".

Per a la consellera, "les persones que representen els Cevex són les millors ambaixadores de la nostra terra en la resta d'Espanya i en tot el món" i aquesta visita "suposa una ocasió especial perquè coneguen llocs de la terra que els ha vist nàixer i gaudisquen de la cultura valenciana, la seua festa i les seues tradicions".

Estratègia de retorn

La consellera ha parlat també de l'Estratègia Valenciana de Retorn que permetrà que els valencians i valencianes que desitgen tornar a la Comunitat puguen fer-ho "amb garanties" per a desenvolupar en la seua terra un projecte de vida.

En aquest sentit, Pérez Garijo ha traslladat que la posada en marxa de l'Estratègia "representa una fita en l'actuació de la Generalitat en matèria de retorn i situa als valencians i valencianes que resideixen en l'exterior en el centre de les polítiques públiques amb mesures per a afavorir el seu retorn si així ho desitgen".

L'Estratègia Valenciana de Retorn inclou 40 mesures de caràcter transversal en el qual han participat tots els departaments de la Generalitat i tots els agents implicats, col·lectius i ciutadania interessada. Per a això, s'ha donat veu als valencians i valencianes que resideixen fora de la Comunitat amb l'objectiu que realitzaren les seues propostes a través tallers, qüestionaris i de la seua participació en el Fòrum per al disseny de l'Estratègia Valenciana de Retorn.

Es tracta d'un procés que ha permés identificar què necessiten les persones valencianes en l'exterior per a tornar a la Comunitat i què pot oferir la Generalitat per a atendre aquestes demandes i afavorir el retorn a la seua terra d'origen a les persones que en el seu moment van haver de deixar-la i que desitgen tornar.

Així mateix, els CEVEX tindran un paper essencial en la prestació dels serveis d'orientació a les persones joves desplaçades en els seus llocs de destinació per a facilitar-los el retorn a la Comunitat, així com per a remetre a un punt únic d'atenció personalitzada que la Generalitat posarà en marxa per a facilitar informació abans del retorn.

Delegació Cevex

Enguany s'han desplaçat fins a València, coincidint amb la setmana festiva, al voltant d'un centenar de persones procedents de 17 Cevex, dels quals 9 són d'Espanya i, en concret, de Sevilla, Mallorca, Cantàbria, Navarra, Saragossa, Colònia Forcallano-Catalana (Catalunya), Casa València de Gavà (Catalunya) Sant Antoni de Portmany (Eivissa) i La Rioja; mentre que els 8 restants procedeixen de París, Montpeller (França), Bèlgica, Valencians UK (Regne Unit), Mendoza (l'Argentina), Xile, Florida i Washington (els EUA).

La jornada ha començat amb la recepció de la consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo. Posteriorment, s'han desplaçaran al Mirador de la Gola del Pujol per a assistir a una xarrada divulgativa sobre la biosfera de l'Albufera i realitzar un passeig fins al Palmar.

El 14 de març els valencians i valencianes realitzaran una visita guiada al Convent de Santo Domingo. En la jornada del 15 de març, els i les representants dels Cevex es traslladaran a l'Ajuntament de València, on els rebrà l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, per a assistir a la tradicional mascletà al costat de les falleres majors de València. Per a finalitzar el seu viatge, el 16 de març participaran en una recepció del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Formen part de la delegació Cevex 9 falleres majors i 6 falleres majors infantils que participaran en la tradicional ofrena de flors a la Verge dels Desemparats.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon