Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comunitat Valenciana lidera l'augment de la producció industrial a Espanya 2015 amb una mitjana del 7%, segons l'INE


El sector de l'automòbil creix un 16,7% en ple procés d'electrificació

La Comunitat Valenciana va liderar el rànquing autonòmic de creixement de la producció industrial entre juny de 2015 i gener de 2023, amb un augment del set per cent, mentre que en la resta d'Espanya ha decrescut en nivells per davall del 1,1%, segons es desprén de l'últim Índex de Producció Industrial (IPI) elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Sobre aquest tema, la directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha ressaltat que "impulsar el rendiment de les empreses ha sigut un dels objectius prioritaris del Consell en aquests anys, perquè porta aparellat un augment de l'ocupació i de l'activitat econòmica".

"El clima d'estabilitat de la Comunitat Valenciana, les ajudes i estímuls del Consell i el dinamisme i obertura a l'exterior del seu teixit productiu han contribuït al fet que multinacionals amb un alt nivell d'innovació decidisquen invertir en la Comunitat Valenciana", ha subratllat Berenguer, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

En aquest sentit, ha assenyalat que "empreses com Volskwagen, Siemens, HP, Hitachi, Toshiba-Mitsubishi o Lufthansa estan instal·lant-se en la Comunitat Valenciana o han mostrat la seua intenció de fer-ho". "Aqueix interés creixent evidència que ens estem consolidant cada vegada més com un clúster industrial i tecnològic", ha defensat.

Els subsectors amb major avanç en aquests quasi huit anys es focalitzen en la producció de maquinària i equip elèctric i electrònic (81% més), seguit pel de maquinària i equip mecànic (45%), el de material de transport (24%), la indústria del plàstic (22%), la indústria del taulell (20%), el de metal·lúrgia i productes metàl·lics (12%), el d'alimentació (12%) i el de química (11%).

PER DAMUNT DEL NIVELL PREPANDÈMIA


La producció industrial en la Comunitat Valenciana se situa més de tres punts per damunt dels nivells prepandèmia i creix en 2022 un 2,4%, a diferència del que succeeix en el conjunt d'Espanya on encara està mig punt per davall del nivell de 2019.

En relació amb aquestes dades, la directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques ha manifestat que aquest increment del IPI "és molt positiu" i posa en evidència "la recuperació i l'enfortiment" de l'economia de la Comunitat Valenciana".

Així mateix, ha destacat que "sectors estratègics" com el de l'automòbil, "en ple procés d'electrificació", amb un avanç del 16,7%, i l'agroalimentari, amb una pujada del 3,2%, han aconseguit "remuntar les dificultats" generades per la pandèmia i els efectes de la guerra d'Ucraïna.

AUGMENT PER SECTORS

Per destí econòmic dels béns, el IPI assenyala que en 2022 es va produir un augment del 5,5% de la producció de béns de consum, del 5,3% de béns d'equip i del 4,7% de l'energia.

Quant als sectors d'activitat, destaquen amb creixements més rellevants la producció de material de transport, entre ells, l'automòbil en plena transició cap a la seua electrificació, amb un avanç del 16,7%, i la indústria agroalimentària, amb un 3,2%.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal