Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

JJpD demana 'alliberar el CGPJ' de l''irracional segrest' a què està sotmès de cara a la presidència de Consell de la UE

L'associació Jutgesses i Jutges per a la Democràcia (JJpD) ha demanat "alliberar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ)" del "irracional segrest" al qual està "sotmés", fent cas així a les peticions de la Unió Europea i de cara a la presidència d'Espanya del Consell de la UE en el segon semestre de 2023.

"La importància d'aquest òrgan és capital per al funcionament de la UE i posarà a Espanya en una posició de visibilitat incompatible amb l'escandalosa situació de degradació institucional que es viu en el poder judicial per l'absència de renovació del seu òrgan de govern", ha lamentat JJpD en un comunicat.

Per a l'associació, la "imatge de degradació" que "retorna l'espill de les peticions europees" revela "la baixesa de la brega política permanent que embolica a Espanya"." Aquesta situació calciga, amb aquesta insostenible paralització, valors bàsics de la Unió Europea i la Constitució espanyola, com és el principi de legalitat. No hi ha més arguments ni motius per al seu manteniment que el sectarisme partidista que com un càncer corroeix la nostra vida pública", ha assenyalat sobre aquest tema.

Així mateix, ha recordat que "s'estan afectant aspectes bàsics de l'Estat de Dret amb un CGPJ simplement inoperant i quasi inexistent des de fa massa temps", la qual cosa, ha advertit, "li priva de la confiança de propis i aliens i li fa ineficaç als seus propòsits".

"Aquesta situació hauria de ser una imatge insuportable per a aquells servidors públics que representen un país que passarà a ocupar una responsabilitat directa sobre el funcionament d'una estructura reeixida, eficaç i de confiança en la promoció internacional dels valors democràtics i de l'Estat de Dret", ha insistit JJpD.

D'aquesta manera, ha reclamat als representants públics, membres de les Corts Generals i a les institucions i partits que "complisquen la Constitució i la llei que van jurar complir a l'inici del seu mandat".

Igualment, ha demandat als vocals del CGPJ que dimitisquen. "Els demanem que es vagen per a facilitar la volta a una normalitat a la qual, per llunyana que siga en el temps, no podem renunciar. Dimitisquen per vostés. Dimitisquen pels ciutadans. Dimitisquen per la institució a la qual alguna vegada van servir", ha sentenciat l'associació.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon