Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU llança un intens pla de precampanya al 28M i reivindica el rol d'esquerra solvent, municipalista i aliena al soroll





Sota el lema de 'Cuidem el pròxim' prepara actes per tot el país que arranquen a València amb Garzón abrigallant als candidats

IU ha programat una intensa gira de precampanya per al 28-M en tots els territoris, sota el lema 'Cuidem el pròxim', i reivindicarà la seua condició d'esquerra "solvent" a causa de la seua àmplia experiència, la seua forta implantació municipal i una estratègia basada a posar l'accent en la defensa del públic però allunyada del "soroll" que entela la política.

La formació s'activa en manera electoral i el tret d'eixida del seu programa de precampanya tindrà lloc aquest dissabte a València, amb la presentació de candidats autonòmics d'IU a les eleccions de maig abrigallats pel coordinador federal i ministre de Consum, Alberto Garzón.

Precisament aquest serà el primer acte públic de Garzón després de passar les sis setmanes obligatòries de baixa de paternitat fixades per Llei, que ara completarà de manera parcial, i en l'esdeveniment participarà també la portaveu federal d'IU, Sira Rego. A més, tindrà un paper destacat la coordinadora general a la Comunitat Valenciana i consellera del Govern de la Generalitat, Rosa Pérez.

Per a aquesta cita electoral, IU ja té tancats deu acords de coalició amb Podemos, una xifra inèdita fins ara, i aspiren a ampliar aqueixos pactes a La Rioja i la Comunitat Valenciana. D'altra banda, a Astúries impulsa una confluència progressista ('Convocatòria per Astúries') que inclou a Més País però no a la formació habitada.

Fonts de la direcció d'IU indiquen  que la formació desplegarà "centenars" d'actes de precampanya per tot el país, que inclourà el suport dels càrrecs de l'Executiva federal als seus dirigents de les federacions autonòmiques.

Des de l'organització que lidera Garzón detallen també que els actes es combinaran amb una intensa acció de difusió en xarxes socials dels seus candidats i les propostes per a les eleccions municipals i autonòmiques.

Així mateix, expressen la seua satisfacció pel saldo dels acords de confluència, des del diàleg i les claus programàtiques, que permeten confeccionar "alternatives serioses, viables i justes" per a combatre les propostes "neoliberals".

Per exemple, les citades fonts presumeixen també de l'elaboració del programa marc d'IU per al 28-M, aprovat al novembre i que s'ha nodrit de les aportacions de les bases i amb una "notable" participació ciutadana.

"NOU SENTIT COMÚ" EN DEFENSA D'UN ESTAT FORT

La direcció d'IU creu que aquest cicle electoral és clau per a marcar un "nou sentit comú" que defense a les majories socials i el comuna, amb intervenció de l'Estat per a corregir als mercats.

A més, les citades fonts reivindiquen el seu paper per a atendre el pròxim i el seu valor com a "esquerra recognoscible en la qual es pot confiar", que combina "àmplia experiència" de l'organització amb la joventut de molts dels seus candidats.

També ressalten que la seua implantació territorial amb més de 2.000 edils fa que els seus càrrecs porten anys "pegats al terreny" estret vincles amb moviments socials i el teixit associatiu de les diferents regions.

Per tant, IU defugirà del "soroll politiquero" per a centrar-se en "l'important", les propostes a les necessitats ciutadanes i demostrar el seu coneixement de la realitat ciutadana. Un missatge molt en línia amb el discurs de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, que continua impulsant la plataforma Sumar.

"No és més d'esquerres el més bel·ligerant, sinó el que és 'més poble'", emfatitzen des de l'Executiva d'IU per a destacar que els eixos de precampanya serà la defensa d'un Estat "fort, democràtic i participatiu", amb millora dels serveis públics i mesures de redistribució de riquesa. I per a potenciar aquestes transformacions consideren clau l'àmbit local.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon