Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU celebra a València el primer acte de precampanya amb les candidates autonòmiques: 'alternatives serioses, viables i justes i una força recognoscible'

Un acte en què l'auditori del Botànic no ha donat suficient per  acollir a totes les assistents obligant a deixar moltes d'elles dempeus

            





Izquierda Unida  ha presentat aquest dissabte a València les seues candidatures per a les eleccions autonòmiques de tot l'estat per al  pròxim 28 de maig amb propostes "alternatives serioses, viables i justes", creades "a partir del diàleg polític" i amb una aposta per la "força municipalista". "Som una esquerra que coneix la realitat quotidiana dels nostres pobles, perquè som el poble", han reivindicat.

Un acte en què l'auditori del Botànic no ha donat suficient per acollir a totes les assistents obligant a deixar moltes d'elles dempeus. Però en què es notaven les ganes i el lliurament de tots ells. Han sigut presentades les persones candidates en diferents autonomies

Aquest acte, celebrat sota el lema 'Cuidem alló Proper', ha sigut la "primera parada" d'una "caravana" que viatjarà fins a diferents territoris amb l'objectiu de "impulsar l'agenda política" en els mesos previs als comicis, ha indicat la formació en un comunicat.

En la presentació de candidatures d'IU per a les eleccions autonòmiques han participat el coordinador general d'Esquerra Unida i Ministre de Consum, Alberto Garzón; l'eurodiputada i portaveu de l'organització, Sira Rego, i la coordinadora i candidata per Esquerra Unida del País Valencià i consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Així mateix, han assistit les candidates i candidats provinents d'Astúries, Madrid, Aragó, Extremadura, Navarra, La Rioja, Múrcia, Cantàbria, Illes Balears, Canàries i Castella-la Manxa.

Garzón en la seua intervenció ha destacat que IU busca "aportar el millor" a Sumar i assegura que treballen per una confluència amb Podem en la Comunitat: "És la guia"

Durant la seua intervenció, Alberto Garzón ha reivindicat "la figura i el projecte" de la segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que "encarna els principis i valors defensats des d'IU". "El nostre projecte de país està per aportar el millor que tenim en un projecte com Sumar", ha declarat.

Preguntat abans de començar l'acte per una possible confluència amb Podem per als comicis autonòmics en la Comunitat Valenciana, ha asseverat que "eixa sempre ha sigut la guia" del partit. "Espere que es puga aconseguir; en això estem treballant", ha postil·lat.

Garzón ha fet una crida a "confrontar la dreta i l'extrema dreta des de les urnes": "A l'Espanya que Feijóo i Abascal tenen al cap només caben uns pocs, és molt xicoteta. Nosaltres defensem un país totalment diferent, que beu del socialisme, el republicanisme i la fraternitat".

"FORÇA RECOGNOSCIBLE, DE CONFIANÇA"

El coordinador d'IU ha ressaltat el "bagatge i coneixements de l'organització" i el treball d'Esquerra Unida per a "superar totes les adversitats". "Siguem d'on siguem, militem on militem, tenim un projecte comú compartit i les mateixes causes a defensar", ha manifestat.

"Som una força recognoscible, de confiança. Som l'esquerra ancorada en el territori, que coneix la realitat social i s'integra al seu teixit", ha reivindicat el coordinador general d'IU, qui ha destacat que "en cada conflicte, sempre hi ha algú d'IU".


"CAUSA DE MOLTES TRANSFORMACIONS"

Per part seua, Rosa Pérez Garijo ha recalcat el "treball organitzatiu i institucional" d'Esquerra Unida. En aquesta línia, ha apuntat que "per primera vegada" la formació ha format part del Botànic "durant els últims quatre anys". "Som la causa de moltes transformacions que han fet avançar al País Valencià", ha assegurat.

   


La cap de llista pel País Valencià Rosa Pérez ha obert l'acte per a donar la benvinguda i comptar "els valors d'un govern del Botànic en el qual es nota la nostra presència" ha dit. Reconeixent-se Pérez Garijo, en qüestions tan importants com els primers Pressupostos Participatius de la història d'una Comunitat autònoma, les lleis sobre Participació Ciutadanasobre Cooperació,: "retornant els diners robats en altres èpoques", "creant un banc d'identificació genètica, que ha servit per a identificar a xiquets robats", també ha indicat i "s'han democratitzat els carrers i les places i caminat en la trobada amb la nostra història , retornant als seus familiars als qui van ser represaliats pel franquime". Finalment Rosa Pérez ha fet un repàs de la necessitat de tornar a reeditar el pacte del Botànic per a continuar caminant en la mateixa línia, en el que l'organització a definit com "Cuidem alló Proper".

La consellera s'ha mostrat "molt satisfeta" per "rebre a moltes companyes que són referents a les seues federacions", al mateix temps que ha ressaltat "el treball i la força municipalista" de l'organització, àmbit en el qual Esquerra Unida "s'ha mostrat com a força transformadora".

Finalment, s'ha referit a la lluita contra la corrupció com a "insígnia i distintiu del treball d'EUPV en el territori valencià". "El País Valencià va ser conegut durant 20 anys per la corrupció del PP; hui tenim una altra realitat molt diferent, gràcies al treball d'Esquerra Unida, els hem portats als tribunals", ha conclòs.

"RENDICIÓ DE COMPTES"

Sira Rego ha afirmat que l'acte d'aquest dissabte "és la presentació de la gent que defensarà el programa i les polítiques d'IU". "Serveix com un acte de rendició de comptes, per a donar a conéixer el nostre treball polític des de l'oposició, però també des d'on hem tingut l'oportunitat de governar o influir d'alguna manera en els governs", ha agregat.

"On hem governat, la gent viu millor, amb aqueixa emoció i ímpetu, ens presentem a la pròxima cita electoral", ha defensat, al temps.

  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon