Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Gironina dispara una 'atronadora mascletà' en una plaça de l'Ajuntament plena el primer dissabte de Falles

Pirotècnia Gironina ha disparat aquest dissabte la quarta 'mascletà' de les Falles 2023 que, amb un total de 115 quilos de material pirotècnic, ha sigut "eixordadora" gràcies a un final que ha consistit en un "potent" colp hermètic de focs, davant una plaça de l'Ajuntament repleta de persones en el primer cap de setmana de les festes falleres.

L'empresa encarregada de la 'mascletà' d'ahir, de la localitat valenciana de Pedralba, té més de 60 anys d'història i es dona la circumstància que l'any passat no va poder disparar en la plaça de l'Ajuntament perquè va ser una de les 'mascletaes' suspeses per les condicions meteorològiques.

No obstant això, aquest dissabte ha oferit un tret "eixordador", segons ha explicat a Europa Press un dels responsables de la pirotècnia, Sergio Lis. "Venim preparats i amb moltes ganes. La il·lusió sempre la portem, és un honor i un prestigi poder ser ací, en la plaça de l'Ajuntament, la catedral de la pólvora", ha expressat.

L'espectacle pirotècnic ha comptat de dues parades aèries, al costat d'una sèrie de seqüències digitals que han recorregut la plaça. El cos ha estat compost per cinc retencions acompanyades de foc aeri i un terratrémol progressiu en quatre fases i dos pisos --tres fases en un primer pis i la quarta, en el segon--, i ha finalitzat amb un "potent colp hermètic de focs" amb seqüències digitals i bombardeig aeri.

Aquest dissabte el balcó principal de la casa consistorial ha comptat amb l'assistència dels components del grup Riure's i del influencer Cabrafotuda, així com d'especialistes vinculats a grans congressos.

Quant a les comissions, aquest dissabte han presenciat el tret els representants de Conde Salvatierra-Cirilo Amorós, Doctor Manuel Candela-Avenida del Port, Justo Vilar-Plaza Mercado Cabanyal, Sant Vicent Màrtir-Pianista A. Iturbi, San pedro-Verge de Vallivana, Sant Vicent-Marvà i Barraca-Trav. Església del Rosari, i de les juntes locals falleres de la Llosa de Ranes, Nàquera, Oliva, Montcada i L'Eliana.

BALANÇ SANITARI

Quant al balanç sanitari, els efectius de Creu Roja han atés 28 persones, però no ha sigut necessari evacuar cap a l'hospital. En concret, una dona per cremades, un home per objecte estrany en ull, una dona per crisi d'ansietat, un home i una dona per contusions, un altre home i una altra dona per ferides, i huit homes i deu dones per lipotímies. També han prestat assistència a un home i a una altra dona per altres causes no precisades.

En total, Creu Roja ha mobilitzat a 68 persones per a vetlar per la seguretat: un metge, cinc infermeres, 10 TES, 49 socorristes i tres coordinadors. Respecte als vehicles, han participat en l'operatiu tres ambulàncies SVA, tres SVB, quatre vehicles de transport i un de coordinació.

Aquest diumenge serà el torn per a pirotècnia Alpujarreña, que dispararà la cinquena 'mascletà' de les Falles 2023.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon