Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Garzón liderarà l'amplíssima delegació d'IU que anirà a l'acte de Yolanda Díaz el 2 d'abril


El ministre de Consum i líder d'lzquierda Unida(IU), Alberto Garzón, serà qui encapçale l'"amplíssima delegació" que la formació enviarà a l'acte de la plataforma Sumar el pròxim 2 d'abril, en el qual es preveu que la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, anuncie la seua decisió sobre si serà candidata a les eleccions generals.


Segons han comunicat fonts  d'lzquierda Unida a l'acte assistirà quasi tota la direcció federal del partit, entre ells el portaveu parlamentari i responsable federal d'Interior i Justícia, Enrique Santiago, la portaveu federal i eurodiputada, Sira Rego, i el responsable federal d'Organització, Ismael González.

També està previst, segons han indicat, que acudisquen la majoria de coordinadors regionals de les federacions que componen IU en els diferents territoris, dels quals bona part estan organitzant les seues agendes d'aqueixos dies per a poder fer-ho, han explicat.

El mateix Garzón ha publicat un missatge en xarxes socials que fa 12 anys Díaz estava "lluitant per millorar la vida de la classe treballadora de Ferrol" i llavors li va demanar que participara en un acte de suport".

"Aquest 2-A, ella farà un pas fonamental per a l'esquerra del país. I, de nou, allí estaré", ha aprofundit en el seu missatge en xarxes amb l'etiqueta '#Yovoy2A'.

Des d'IU han assenyalat a més que, tal com estava previst, l'1 d'abril celebraran la seua última Coordinadora Federal, que és el màxim òrgan federal de direcció i decisió entre assemblees, abans de les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 28 de maig.

Per a aqueixa cita es preveu que el coordinador federal, és a dir, Garzón, plantege el debat sobre diferents temes de conjuntura política vinculats tant al 28 de maig com a les generals.

SUPORT DE DIVERSOS LÍDERS PROGRESSISTES

D'aquesta manera, Esquerra Unida confirma que també el seu 'número u' assistirà a l'acte de la vicepresidenta i ministra de Treball, igual que ja han avançat que ho faran, entre altres, els 'comuns' amb Ada Colau o Más Madrid amb Mónica García i Rita Maestre.

També assistirà el coordinador d'Aliança Verda i diputat en el Congrés, Juantxo Lóperz de Uralde, i els coportaveus de Verds Equo, Florent Marcellesi i Silvia Mellado. A més, en Compromís i Més País indiquen que estaran representats sense concretar encara els càrrecs que aniran a l'acte.

Mentrestant, Podemos ha condicionat la seua assistència a aconseguir un acord amb Sumar abans de l'acte, des de la premissa del desplegament de primàries obertes i vinculants per a definir les futures llistes.

Precisament la formació habitada també celebrarà el dissabte 1 d'abril el seu Consell Ciutadà estatal, el màxim òrgan de direcció entre assemblees ciutadanes.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon