Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Exposició a Bétera recordant 'la València dels Sabuts' que va acollir en 1937 l'II Congrés Internacional d'Escriptors

L'exposició organitzada per ESQUERRA UNIDA de Bétera té també la col·laboració de la S.C. El Micalet i la Associació Cultural Institut Obrer. 

 S'inaugurarà el 12 d'abril, encara que serà a l'Ajuntament de Bétera des de l'11 al 17 d'abril, període en què coincidirà amb la commemoració del 14 d'abril, aniversari de la proclamació de la II República.

El mes de juliol del 2022 es va commemorar el 85 aniversari de l'II Congrés Internacional d'Escriptors celebrat a València el 4 de juliol de 1.937. El Congrés es va produir després d'haver-se traslladat el govern de la República a València per a dirigir-la fora de l'abast dels colpistes alçats. Un Congrés organitzat per l'Aliança d'Intel·lectuals Antifeixistes.

A conseqüència d'aquell aniversari es va realitzar un acte homenatge des de la S.C. el Micalet i també es va publicar el llibre de Cristina Escrivá Moscardó "La Ciutat dels Sabuts"

Hui, a prop ja d'un nou aniversari d'aquella trobada en defensa de les idees republicanes: el col·lectiu d'Esquerra Unida de Bétera ha volgut portar en exposició les fotografies i cartells que mostren imatges d'aquell Congrés.

Els  intel·lectuals participants  venien de tot el món  i es van desplaçar just al lloc en què, en aquell moment, feia falta defensar les llibertats. Ho van fer amb les seues armes: la ploma i la veu. Encara que alguns d'ells es van veure involucrats en la defensa per les armes del govern legítim de la República front al colpisme alçat contra la llibertat.

Celebrar i recordar la solidaritat que van deixar tots els/les participants en el Congrés és un acte necessari en una època en què es tornen a sentir trons amenaçadors que pretenen fer-nos retrocedir en drets i llibertats. L'exposició organitzada per ESQUERRA UNIDA de Bétera té també la col·laboració de la S.C. El Micalet i la Associació Cultural Institut Obrer.

Aquesta exposició que se celebrarà a Bétera recull el catalogue i les fotografies de moltes de les personalitats que van intervindre en aquell acte de llibertat que va ser l'II Congrés internacional d'Escriptors. Un Congrés amb unes vivències irrepetibles.

L'exposició s'inaugurarà el 12 d'abril, encara que serà a l'Ajuntament de Bétera des de l'11 al 17 d'abril, període en què coincidirà amb la commemoració del 14 d'abril, aniversari de la proclamació de la II República.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon