Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Estudiants han 'buidat les aules i prenen els carrers de València' en el 8M: 'Hi ha relleu generacional en el moviment feminista'


   Estudiants protagonitzen una manifestació pels carrers de València i una vaga per a visibilitzar les seues reivindicacions pel 8M, el Dia Internacional de la Dona. En aquesta jornada l'alumnat "buida les aules i pren els carrers" per a denunciar que les dones continuen patint els efectes del "terrorisme masclista" i demostrar que "hi ha relleu generacional en el moviment feminista".

   La marxa --convocada pel Sindicat d'Estudiants a ciutats de tot Espanya, així com també a Alacant, Elx i Castelló de la Plana a la Comunitat Valenciana-- ha partit al migdia de la Facultat d'Història i prossegueix fins al centre de la capital del Turia fins a finalitzar a la plaça de la Reina.

   Amb el lema 'Ni una menys, ens segueixen matant', les i els participants han corejat lemes com 'Si no hi ha solució, hi haurà revolució', 'El meu cos és meu i de ningú més', 'El feminisme és antifascisme' o 'Estem en lluita, Vox, escolta'. A més, han realitzat segudes en record de les víctimes de la violència de gènere.

   La portaveu de Lliures i combatives i del Sindicat d'Estudiants, Ana Isabel Arellano, ha assegurat que aquest 8M "es tornen a buidar les aules perquè ens continuen matant i violant i continuem patint les agressions del terrorisme masclista, tant institucional com social".

   Ha considerat, en declaracions a Europa Press Televisió, que en els últims anys "s'està avançant molt en lleis feministes", però ha alertat que "falten mitjans" per a aplicar-les. En aquest punt, ha censurat l'"atac sistemàtic de partits i mitjans de comunicació reaccionaris" a la Llei del només sí és sí: "No és un atac a una persona o a un ministeri, sinó al moviment feminista", ha advertit.

   La portaveu ha subratllat, finalment, la importància que la lluita per la igualtat siga "col·lectiva" i incloga el col·lectiu LGTBIQ+. "Hi ha relleu generacional. Tenim un moviment feminista jove que té molt clar què vol i què vol canviar", ha asseverat.

"LA LLUITA ÉS DE TOTS"

   En eixe mateix sentit s'ha pronunciat Marcos, present en la manifestació estudiantil perquè "la lluita és de tots".

    "Els homes no hem de tindre un rol protagonista, però sí de suport. M'alegra que cada vegada hi haja més homes, però queda moltíssim a fer. La majoria dels meus amics no han vingut, però acabaran venint", ha confiat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon