Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El TACRC no admet el recurs del PP en contra de l'eliminació del túnel de Guillem de Castro a València

 Gómez destaca l'"estratègia de faules i confusió" de Catalá i diu que València "no vol tornar a la política tramposa que representa PP"

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha inadmés el recurs presentat pel PP a l'Ajuntament de València contra la proposta per a eliminar el pas subterrani del carrer Guillem de Castro, anunciada per la vicealcaldessa, responsable municipal d'urbanisme i portaveu socialista, Sandra Gómez, dins de les actuacions plantejades per a crear l'anomenat "bulevard cultural" de l'eix situat entre el carrer Xàtiva i aquesta.

El TACRC ha comunicat el rebutjat del recurs 'popular', presentat per l'edil del PP Carlos Mundina, en una resolució, datada el 16 de març i donada a conéixer aquest dilluns l'equip de govern que formen Compromís i PSPV, en la qual justifica la seua decisió perquè "el regidor recurrent no és part de l'òrgan de contractació", en aquest cas la Junta de Govern Local.

Aquest òrgan, conformat per membres de l'executiu municipal, va aprovar el 29 de desembre de 2022, la iniciació de l'expedient de contractació de serveis de redacció de projecte, direcció d'obra, coordinació de seguretat i salut, redacció de projecte arqueològic i direcció tècnica d'arqueologia referit a l'avinguda del port (lot 1), Guillem de Castro i Xàtiva (lot 2) i Torres de Serrans (lot 3) per a la seua reforma.

El 2 de febrer de 2023, Mundina, en representació del PP --un dels tres grups de l'oposició en el consistori valencià--, va interposar davant el TACRC recurs especial contra el plec de prescripcions tècniques del referit contracte, en concret, el corresponent al lot 2. Els 'populars' demanaven la nul·litat del procés d'adjudicació del projecte en el qual es preveu eliminar el citat túnel, que uneix Guillem de Castro i Ángel Guimerá.

El PP plantejava que no hi ha informes de trànsit que avalen aqueixa idea i que no s'han tingut en compte recomanacions de Mobilitat Sostenible i de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), a més d'assegurar que aqueix projecte "suposarà un nou escanyament en el trànsit de la ciutat" i criticar que no es sospese el seu impacte sobre altres rondes de circulació com les grans vies.

A partir del recurs del grup municipal 'popular', el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals va determinar com a "mesura cautelar" la suspensió del "procediment de contractació".

L'Ajuntament va emetre una resolució per a proposar al TACRC "la inadmissió del recurs interposat" pel PP "i, subsidiàriament, la desestimació d'aquest", tenint en compte el recollit en un informe del Servei d'Obres i Infraestructures i "diverses" sentències d'aquest tribunal en les quals afirma que "el mer fet de ser regidor de l'oposició no legitima per a presentar un recurs".

Finalment, en la seua resolució del 16 de març, consultada per Europa Press, el TACRC decideix inadmetre el recurs de Mundina i alçar la mesura cautelar de suspensió del procediment de licitació. En aquest document assenyala, "tal com indica l'Ajuntament en el seu informe al recurs", que "el regidor recurrent no és part de l'òrgan de contractació", en aquest cas, la Junta de Govern Local.

"Al no integrar el regidor recurrent l'òrgan de contractació (i no haver pogut votar, en conseqüència, en contra dels actes impugnats), manca de la legitimació prevista", apunta el tribunal, que descarta també "legitimació per a recórrer en una defensa abstracta de la legalitat" com "fa el recurrent".

Abans de conéixer-se aquesta resolució, aquest dilluns també, la portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha anunciat, en un comunicat, que el seu grup presentarà un recurs contenciós administratiu per a frenar l'eliminació del túnel de Guillem de Castro.

Posteriorment, una vegada difosa la decisió final del TACRC, des de l'equip de govern municipal han criticat que el PP "oculta" que el seu recurs ha sigut "inadmés" per no estar legitimats i han apuntat que "els serveis d'urbanisme van advertir que anava a succeir" així.

"TREBALLAR TRANQUILS"

Sandra Gómez ha lamentat l'"estratègia de faules i confusió que està duent a terme la candidata del PP". "És molt paradigmàtic del que significa i representa el PP", que "no té més que demanar perdó per les faules que genera contínuament, pel ridícul espantós que ha fet hui davant els òrgans jurisdiccionals", ha declarat.

La vicealcaldessa i responsable d'urbanisme ha demanat al grup municipal 'popular' que deixe "treballar tranquils als quals tenim una línia clara de model de ciutat que va d'acord amb les grans ciutats europees". Gómez ha agregat que València "no vol tornar al passat ni a la política tramposa que representa el PP".


 



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon