Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El projecte del segon institut de la Pobla de Vallbona comptarà amb una inversió de 15 milions

L’institut comptarà amb una inversió de quinze milions d’euros i tindrà capacitat per a 800 alumnes.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha presentat a la comunitat educativa i al veïnat el que serà el segon institut de la localitat. Este segon IES està inclòs dins el pla Edificant i suposarà una inversió propera als quinze milions d’euros, finançada íntegrament per la Generalitat Valenciana.

L’obra està previst que s’adjudique a finals de 2023 i dure dos anys. En 2026, si no hi ha cap retard, entrarà en funcionament amb una capacitat per a 800 alumnes. Tindrà quatre línies d’educació secundària; tres línies de batxiller, l’artístic, humanístic-social i cientifico-tecnològic, i dos línies de cicles formatius amb comerç i màrqueting.

L’institut tindrà una superfície de 12.000 metres quadrats amb un edifici de dos plantes amb accés des de dos carrers en les diferents plantes. Disposarà de cafeteria, sales multiús amb un aforament de 150 persones i un pavelló esportiu amb capacitat i dissenyat per acollir grans esdeveniments.

En el disseny del centre s’ha fet pensant en la sostenibilitat amb un sostre que permetrà la instal·lació de plaques fotovoltaiques. A més, la construcció sense pilars en la zona d’aules facilita la flexibilitat i permetrà la seua modificació futura segons les necessitats en cada moment.

 Des de l’Ajuntament s’ha destacat que este centre és el fruit set d’anys de treball i exigència del consistori. L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha assenyalat que en 2015, en entrar a governar, van trobar un únic institut ja sobrepassat amb 950 alumnes quan estava autoritzat per a 700. Des d’aleshores es van fer els primers passos per aconseguir un segon institut amb estudis demogràfics per evidenciar la necessitat d’un nou centre i les negociacions amb la Conselleria d’Educació per fer-lo realitat.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon