Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El passat 21 de març la Jornada de Participació ciutadana i salut comunitària convocada per CCOO PV

Dolores Nauffal presenta la mesa de experiències

El passat 21 de març del 2023, en la sala d'actes de CCOO PV, va tindre lloc la jornada 'Participació ciutadana i salut comunitària en pobles i barris', organitzada per la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO PV juntament amb CAVECOVA i ACDESA, amb el principal objectiu de pressionar al Consell per a la publicació de la norma definitiva sobre els Consells de Zona Bàsica de Salut.

La presentació de l'acte va comptar amb Lola Nauffal membre de la nostra Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO PV i que va coordinar l'estructura general de la jornada.

Per a la FPJ CCOO PV la participació en salut i la salut comunitària són les principals garanties d'una bona atenció en salut a la ciutadania, en un context d'envelliment de la població que necessitara major col·laboració i atenció d'i per a les persones majors, participació que significa decisió si vol ser efectiva i amb solucions reals i transformadores.

L'acte va comptar amb el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez que, entre altres qüestions, va anunciar una imminent publicació de la norma sobre els citats Consells de Salut de Zona Bàsica, moderació i presentació que va comptar amb el company Eduardo Zafra, membre de la FP CCOO PV i en representació de ACDESA.

Comptem amb una taula d'experts en salut comunitària, amb experiències realitzades i en marxa del Consell i del Govern d'Aragó (Joan Paredes i Javier Gállego, respectivament) que van permetre aprofundir sobre el que és i no és salut comunitària i la importància de la implicació de la ciutadania per a la millora de la seua salut i la del sistema sanitari en general. Va comptar amb la presentació i moderació de la persona responsable de Política Social de la FPJ CCOO PV, Juan Ortega.

Va haver-hi una segona taula amb participació de diferents persones professionals i de la societat civil que treballen i participant en diversos Consells de participació comunitària al País València, especialment el Departament de l'Hospital Clínic de València. En aquest bloc, entre altres, va participar el company de la FPJ CCOO PV Javier Márquez, com a membre del Consell de Salut de Benimaclet i de la directiva de l'Associació de Veïns de Benimaclet.

Les diferents experiències relatades, ens fan confirmar la importància de la participació comunitària en les preses de decisions que adopten les diferents administracions i especialment la importància de la participació en la salut, en els espais corresponents als diferents Centres de Salut del PV.

La inauguració va comptar amb la intervenció d'Ana Belén Montero, responsable de Polítiques Públiques i Protecció Social de CCOO PV i la clausura va ser a càrrec del nostre secretari general de la FPJ CCOO PV, Evaristo Soto.

Les conclusions per a la FPJ CCOO PV és que haurem de continuar treballant amb les organitzacions de CAVECOVA i ACDESA, a fi de seguir l'evolució dels citats consells, així com impulsar la participació de la ciutadania, que en definitiva significar democratitzar la política i treballar per a una societat més justa i democràtica.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon