Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El jutge que investiga Oltra torna a prorrogar per un mes més el secret de la peça separada

   

   El titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València que investiga el presumpte encobriment dels abusos sexuals comeses per l'ex-marit de Mónica Oltra a una menor tutelada, ha decidit prorrogar durant un mes més el secret de les actuacions sobre peça separada oberta després de la petició de l'acusació popular exercida per Gobierna-TE, que havia sol·licitat l'aportació a la causa dels correus electrònics del servidor de la Generalitat de dos alts càrrecs en Igualtat en el moment dels fets.

   Així consta en un acte, al que ha tingut accés Europa Press, en el qual el jutge considera que en no haver variat els motius pels quals es van declarar secretes aquestes actuacions i per ser necessari per a l'èxit de la instrucció, és procedent prorrogar eixa mesura durant un mes més. Aquest acte, que prorroga una decisió adoptada el 25 de gener, no és ferm i pot ser recorregut.

   En aquesta peça, l'acusació popular va demanar la pràctica de diligències per a identificar als membres del Gabinet de Vicepresidència en els moments de la investigació --que afecta a Oltra i altres 14 alts càrrecs i tècnics del departament que dirigia--, així com quant a la participació dels seus membres en els fets, per mitjà de l'aportació a la causa dels correus electrònics del servidor públic de la Generalitat en relació amb el director general d'Infraestructures i Servicis Socials, Enric J. Alcocer, i l'aleshores secretari autonòmic d'Igualtat, Alberto Ibáñez.

   La petició es va formular arran de la declaració com investigada d'Oltra en la peça principal, en considerar que eixa compareixença havia obert la necessitat "de l'esclariment fàctic davant l'evident contradicció argumentativa que ha posat de manifest" amb les seues manifestacions com a autoritat pública realitzades en les Corts Valencianes. L'acusació vol saber la participació en aquest cas de les persones esmentades per Oltra i d'aquells que compartien amb ella coneixement de la situació per estar en el seu gabinet.

   En concret, la petició de l'acusació aconsegueix tres períodes: gener a desembre de 2017 --any en el qual van ocórrer els abusos--; d'octubre a desembre de 2019 --mesos en els quals va recaure sentència condemnatòria a l'ex-marit-- i des que va tindre lloc l'inici de les diligències prèvies fins a l'actualitat.

   L'acusació urgia la pràctica d'aquestes diligències ja que assegura que té coneixement que des de la Direcció general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Generalitat Valenciana s'ha acordat, amb data de 30 d'octubre 2022, l'esborrat de tots els comptes de correu electrònic i els seus continguts pertanyents als dominis de 'cv.gva.es' el que poguera afectar a la informació de la investigació.

ALTRES CORREUS

   En el seu moment, l'instructor ja va ordenar incorporar a la causa els correus electrònics de la qual fóra consellera d'Igualtat i de la resta d'investigats, amb un marc temporal que coincideix amb les accions objecte del procediment: des del 20 de febrer de 2017 fins al 23 de març d'aquest any i des de finals del 5 de juliol de 2017 fins a el 1 de desembre de 2017, i material: els emails a unir eventualment serien "única i exclusivament aquells que facen explícita referència als fets denunciats" per la víctima dels abusos i relatats en la querella de Gobierna-te o a les actuacions derivades d'aquesta denúncia.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon