Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell executa 130 actuacions de les 132 incloses en els compromisos adoptats per a aquesta legislatura

Així, dels 132 compromisos inclosos en aquests acords, s'han abordat 130 actuacions que han suposat un total de 391 iniciatives, de les quals 310 han sigut completades i altres, 81 estan en tràmits d'execució.

Així ho ha explicat la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, qui ha comparegut acompanyant a la vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, en la roda de premsa posterior a la reunió del Ple del Consell.

Perez Garijo ha assenyalat que, per primera vegada, aquesta rendició de comptes es presenta a través d'una pàgina web "on la ciutadania pot consultar totes les actuacions realitzades pel Consell durant la present legislatura, perquè la ciutadania conega i valore els resultats del treball d'aquests últims quatre anys, fent així un pas més cap a la transparència"

En aquest sentit, la consellera ha destacat que amb la publicació d'aquesta rendició de comptes "ens posem al servei de la ciudanía perquè puga conéixer i valorar els resultats obtinguts en aquests quatre anys de govern del Botànic".

Pérez Garijo ha afirmat que presentem aquesta rendició de comptes "per convicció", perquè la transparència i la rendició de comptes de l'activitat pública "són un senyal d'identitat del govern del Botànic i tenim clar que cal promoure la cultura de l'avaluació com a garantia del bon govern".

"Una rendició de comptes -ha assegurat- que és per a la ciutadania però també perquè, les persones que ocupem càrrecs públics i el personal empleat públic, puguem avaluar la nostra gestió", al que ha afegit que "ha de servir per a revisar allò que no hem aconseguit i analitzar els motius i les possibles actuacions que caldrà continuar fent".

Així mateix, Pérez Garijo ha subratllat que "volem que aquesta iniciativa es consolide i no depenga de la bona voluntat dels quals governem", per això, en la nova Llei de Transparència i Bon Govern de la Comunitat Valenciana que es va aprovar a l'abril de 2022, "s'ha incorporat l'obligació" que els governs de la Generalitat hagen d'aprovar el pla de govern de la legislatura en els sis primers mesos del seu mandat.

"Un pla que tindrà un seguiment periòdic i una rendició de comptes permanent i que començarà a partir de la presa de possessió del nou Consell a l'inici de la pròxima legislatura", ha indicat.

Fons cooperació municipal

D'altra banda, Aitana Mas ha informat que el Consell ha aprovat el Pla Sectorial de Finançament Bàsic del Fons de Cooperació Municipal per a 2024, "que estarà dotat amb 100 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 25% respecte al fons aprovat l'any anterior" amb la finalitat de "garantir que les entitats locals, que són les administracions més pròximes a la ciutadania, disposen dels recursos necessaris".

Del total, 50 milions d'euros seran aportats per la Generalitat; 16,9 milions per la Diputació d'Alacant; 7,4 milions d'euros per la Diputació de Castelló i 25,6 milions d'euros per la Diputació de València.

Mes ha assenyalat que els ajuntaments i les entitats locals menors són les administracions "que atenen una gran part dels serveis, de les dotacions i infraestructures i dels assumptes que afecten directament la qualitat de vida de les persones. I això requereix que disposen de suficiència financera i de recursos propis suficients per a desenvolupar les seues polítiques públiques en benefici de les persones.

Per això, amb aquest pla sectorial, "el Consell manté el compromís amb el desenvolupament del municipalisme, la lluita contra el despoblament, el desenvolupament de les zones rurals, i les polítiques que pretenen garantir l'equitat territorial, la igualtat i el benestar de totes les persones, amb independència del municipi de residència" -ha assenyalat la vicepresidenta.

Així, l'increment aprovat per a 2024 "pretén, en l'actual context social, econòmic i polític contribuir en la lluita contra el despoblament, garantir el municipalisme, i corregir els desequilibris i les desigualtats territorials".

Transport per carretera gratuït

Així mateix, el Consell ha aprovat també el Decret llei pel qual les persones menors de 31 anys que viatgen habitualment en els serveis públics de transport per carretera es beneficiaran de la bonificació del 100% de l'import dels seus bitllets en el transport per carretera competència de la Generalitat.

Aquesta bonificació és preveu per un període de 4 mesos que s'iniciarà el pròxim 1 d'abril i finalitzarà el 31 de juliol.

Mes ha explicat que aquesta mesura respon a la situació de "incertesa derivada de la duració de la guerra a Ucraïna i la persistència de l'augment dels preus dels aliments, de les matèries primeres i de l'energia que continua afectant la renda disponible de les llars i, especialment, a les famílies més vulnerables".

"Per això, es fa necessari continuar incentivant el paper del transport públic col·lectiu en la mobilitat quotidiana dels i les ciutadanes, al mateix temps que s'incentiva el canvi a un mitjà de transport més segur, més econòmic i més sostenible que el vehicle particular", ha afirmat.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon