Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El castell de Serra compta amb un pla director per a la seua rehabilitació


La primera pedra per a la rehabilitació i posada en valor del castell de Serra ja està posada. L'Ajuntament del municipi enclavat al cor de la serra Calderona ja compta amb el pla director de l'emblemàtic monument declarat Bé d'Interés Cultural, un document que és el full de ruta per a la seua consolidació i que està a la conselleria de Cultura per al seu informe.

En paraules de l'alcaldessa, Alicia Tusón: "Amb este document iniciem una carrera de fons per a recuperar una icona per al nostre poble. Sabem que va ser un camí llarg, però teníem clar que s'havia de començar. Ja estem buscant subvencions per escometre la rehabilitació" L'alcaldessa afegeix "Seguim en la línia de recuperació del patrimoni monumental del nostre municipi encetada en 2018. La setmana passada vam aprovar al plenari la licitació de la rehabilitació de l'interior de la torre del Senyor amb una inversió de 300.000 €."

El pla director és un document de gestió del bé patrimonial que ha investigat el passat del monument, estudia les lesions aparegudes i dona resposta a la seua recuperació. El document planteja una estratègia a llarg termini organitzada en 10 fases d'actuació que progressivament anirà convertint el castell un lloc apte per a les visites culturals. Una inversió que s'estima en prop de 3 milions d'euros i que prioritza els elements en pitjor estat.

Amb la voluntat de protegir, recuperar el monument i frenar el seu abandonament, l'Ajuntament de Serra va encarregar l'elaboració del document a Almagra arquitectura i patrimoni gràcies a una subvenció de la Conselleria de Cultura. Sota la direcció de Mª Amparo Sebastiá, el document dialoga amb el que estableix el Pla Nacional d'Aquitectura defensiva i dona resposta a la seua rehabilitació. El pla director va ser presentat a la població en un acte el passat 24 de març a la Casa de la Cultura.

 Crónica CT

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon