Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Botànic urgeix a renovar òrgans estatutaris mentre el PP rebutja les 'presses' i demana una negociació despolititzada

Els grups del Botànic han urgit aquest dimarts a renovar els òrgans estatutaris que tenen els mandats caducats, com la Sindicatura de Comptes o el Consell Jurídic Consultiu (CJC), i a aprovar els nomenaments en l'últim ple de la legislatura en Les Corts, l'extraordinari convocat a la fi de març.

Per contra, el PP s'ha mantingut en el seu rebuig a les "presses", en considerar que demostren "els nervis i el tuf de Ximo Puig --'president' de la Generalitat i líder del PSPV-- i l'interés per col·locar a membres no independents i amb carnet polític", però ha assegurat que estan disposats a una "negociació sana" i despolititzada. Cs ha coincidit amb el Botànic a renovar els òrgans, encara que apostant per perfils independents.

Així s'han posicionat representants dels grups abans d'una reunió en la qual han participat les síndiques Mª José Catalá (PP), Papi Robles (Compromís) i Mamen Peris (Cs) i les portaveus adjuntes Carmen Martínez (PSPV) i Estefania Blanes (UP). S'han emplaçat a continuar negociant i han acordat obrir el termini per a registrar propostes de candidats fins a la junta de síndiques del pròxim dimarts.

Entre els grups del Botànic, la portaveu socialista ha tornat a acusar el PP d'autoexcloure's de la negociació "per interessos partidistes", en al·lusió a un possible pacte postelectoral amb Vox en mantindre en el Consell de Transparència al seu candidat electoral, Carlos Flores Juberías, qui va ser condemnat en 2002 per violència per violència psíquica a la seua exmuller.

"Un partit democràtic com el PP ha de desbloquejar els òrgans estatutaris, com a marca l'Estatut i la democràcia, i no estar bloquejant-lo i marejant fins a arribar fins a aquest extrem", ha subratllat, garantint que el PSPV continuarà mantenint "la porta oberta" a negociar abans d'eleccions.

Des de Compromís han declinat fer valoracions fins que no avance la negociació per a renovar aquests òrgans, alguns d'ells caducats des de 2020.

Blanes (UP) ha demanat que se sumen tots els grups a un acord que reflectisca la pluralitat de Les Corts i que el PP propose noms, encara que no ha volgut entrar en un possible acord Botànic-Cs perquè "cal fer els número" i la renovació de cada òrgan requereix d'una majoria diferent. A més, ha defensat al exlíder de Podem Antonio Montiel com a candidat per al CJC, en considerar que compleix els requisits i és "totalment competent".

CATALÁ ACUSA AL BOTÀNIC DE "PSEUDOAMENACES"

Des de l'oposició, Catalá ha garantit que el PP segueix disposat a arribar a un acord, però ha exigit despolititzar els nomenaments i iniciar una negociació "sana i responsable" entre tots els grups. "Nosaltres sempre hem estat disposats des del respecte i la responsabilitat institucional", ha asseverat, però "sense pseudoamenaces".

Dit això, ha assegurat que el seu grup no pot "ara mateix" votar a favor de la renovació per les condicions "molt difícils" que planteja el Botànic. Ha advocat així per perfils independents en lloc de "un repartiment polititzat de llocs a un mes de convocar les eleccions".

Per part seua, la síndica de Cs ha retret a Botànic i PP que no hagen complit els terminis i ha coincidit amb Catalá a reclamar candidats independents a partir d'un consens previ, però ha acusat el líder del PPCV, Carlos Mazón, de voler retardar la renovació a després d'eleccions per interessos electorals. "Deixem-nos de quotes, parlem de perfils que sumen", ha urgit, garantint que continuaran negociant "fins a l'últim dia".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon