Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ecovidrio i l'Ajuntament de Llíria promouen un any més la campanya 'La Plantà del Vidre'


La iniciativa pretén fomentar el reciclatge d'envasos de vidre durant les Falles 2023

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, que enguany compleix el seu 25 aniversari, ha posat de nou en marxa la campanya "La Plantà del Vidre". Promou esta iniciativa, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Llíria, amb l'objectiu de fomentar el reciclatge d'envasos de vidre durant les Falles 2023. Així, es tracta de millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d'una correcta gestió d'estos residus.

La iniciativa pretén conscienciar a la ciutadania de Llíria, i especialment al col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes.

Per a això, Ecovidrio personalitzarà amb un vinil els contenidors de vidre pròxims als casals i marcarà un repte per a cada municipi de quilograms d'envasos de vidre recollits durant les jornades festives.

En la campanya participen un total de 13 municipis valencians que celebren festes de Falles i que competiran per ser el més reciclador: La Pobla de Vallbona, Llíria, Benaguasil, Cullera, Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, l'Eliana, Algemesí, Godella, Borriana i La Vall d'Uixó. La localitat edetana tractarà de repetir l'èxit de l'edició passada en la qual es va proclamar com a guanyadora de la campanya en 2022.

El vencedor serà el que més punts aconseguisca per incrementar la recollida de vidre respecte al mateix període de l'any anterior, i per la difusió que faça de la iniciativa. El premi consisteix en una plantació d'arbres per a la localitat en el qual cada casal faller podrà apadrinar un exemplar.

Igualment, tots els municipis que superen el repte de reciclatge proposat aconseguiran el guardó verd d'Ecovidrio. També hi haurà un premi per a totes les comissions que reciclen, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d'envasos de vidre, que consistirà en un miniglú amb la imatge de campanya.

Per a reforçar la campanya, educadors ambientals visitaran els dies 16 i 17 de març els casals per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que reporta al medi ambient i a la societat.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre
El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, per la qual cosa evita el creixement dels abocadors. És un element clau en la lluita contra el canvi climàtic en minimitzar l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat dona suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.
 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon