Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Dues manifestacions han recorregut els carrers de València pel 8M amb gran participació

Dones iranianes i activistes es tallen flocs de pèl per a recordar a Mahsa Amini

Una Manifestació amb recorregut clàssic convocada per la Coordinadora Feminista, l'altra convocada per l'Assemblea Feminista ha partit del CIES de Sapadors.

Dues manifestacions pel Dia de la Dona han recorregut aquest dimecres a la vesprada els carrers de València, convocades de manera separada per la Coordinadora Feminista i la Assemblea Feminista, i les han tenyides de morat i de milers de persones en un ambient reivindicatiu, festiu i multitudinari i amb diferents reivindicacions del moviment feminista

Segons Delegació de Govern, a la marxa convocada per la Coordinadora han assistit més de 15.000 persones --l'organització eleva aquesta xifra a 50.000-- i a la de l'assemblea més de mil.

En la manifestació convocada per la Coordinadora Feminista, sota el lema 'Feminisme, Justícia, Igualtat i Drets per als Dons', s'han vist pancartes amb lemes com 'Patriacat i capital aliança colonial', 'No és festa sinó una protesta', 'La meua vagina no es lloga', 'Mèdic objector al contenidor', 'Si mirares pels nostres ulls cridaries igual' o 'La prostitució no és treball sinó violència sexual'.

Durant el recorregut pel centre han sonat càntics com a 'Masclisme també és terrorisme', 'Amb roba o sense roba el meu cos no es toca', 'No estem totes: falten les assassinades' o 'Qui estima no mata ni humilia ni maltracta', al costat d'alguns crits de dimissió de la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

Com a portaveu de la coordinadora, Càndida Barroso ha subratllat que l'"enemic" és el patriarcat i no està entre les feministes i ha recordat que "els homes també han d'eixir al carrer". Ha advertit que la violència sexual és "una realitat aclaparadora per a les dones i les xiquetes", davant el que ha reclamat més mesures estatals i autonòmiques. "Hi ha una gran pressió en aquest país perquè s'instal·len granges de dones", ha alertat en al·lusió als ventres de lloguer.

Per part seua, la manifestació convocada per la Assemblea Feminista, sota el lema 'Front al capitalisme violent feminisme dissident', ha recorregut des del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors fins a la plaça de la Verge.

Durant el recorregut s'han escoltat càntics com 'Em cuiden els meus amistes i no la policia' o 'S'acaba el patriarcat' i s'han vist cartells com a 'Dones havíem de ser' o 'Treball sexual és treball', així com uns altres a favor de la derogació de la Llei d'Estrangeria i en defensa del col·lectiu trans amb diverses assistents portant la seua bandera.

Com a portaveu de la Assemblea, Mireia Biosca, ha defensat que per a elles era necessari convocar una manifestació pròpia que posara en el centre la lluita anticapitalista i antiracista que "també és lluita feminista". "Hi ha molts feminismes i és súper positiu que les dones isquen al carrer el 8 de Març amb els quals se senten més identificades; això ho celebrarem sempre, però per a nosaltres era important que fora present", ha argumentat, alguna cosa que ha emmarcat en la vaga feminista que han convocat per a aquesta jornada.

TALLADA DE CABELLS COL·LECTIVA EN SUPORT A LES IRANIANES

Prèviament a l'altra manifestació convocada per la Coordinadora Feminista s'ha dut a terme una acció col·lectiva on un grup de dones s'han tallat flocs de pèl en suport a les dones iranianes, al crit de 'Dona, vida, llibertat'.

Al ritme d'una batucada, diverses activistes s'han tallat el pèl mentre una dona iraniana s'ha llevat el vel, l'ha trepitjat i s'ha tallat un floc, a manera de protesta contra el govern de l'Iran per la mort de Mahsa Amini després de ser detinguda per portar mal posat el vel.

"Tallar-nos el cabell és un símbol de tallar el masclisme i tallar tot el que no és bo per a les dones", ha il·lustrat Ghazaleh, una de les representants de les dones iranianes assistents a l'acció en la Porta de la Mar.

La seua companya Asim ha recordat com a l'Iran les dones van començar a tallar-se el pèl per a mostrar que no tenen cap dret al seu país més enllà de poder estudiar sense tindre un home per a decidir per elles: "Volem tallar tots els lligams que tenim al voltant de nosaltres".




Crónica CT segons E.P
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon