Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz organitzarà a Madrid un acte després de tancar la gira de Sumar i càrrecs d'UP veuen proper l'anunci de la candidatura


Encara no està definida la data de l'esdeveniment i des de la plataforma recalquen que la "primavera és clau" per al projecte

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, està ultimant el tram final del 'procés d'escolta' amb la societat civil de la seua plataforma Sumar i preveu desplegar prompte un acte a Madrid per a fer balanç del seu gira, encara que sense definir encara la data concreta.

D'altra banda, càrrecs d'Unides Podem consideren que s'acosta el moment de revelar la decisió sobre la seua candidata a les pròximes eleccions generals i creuen que els partits de l'espai confederal, i altres formacions progressistes anara de la confluència, han de mostrar-li el seu suport quan concrete l'esdeveniment.

Des del compte oficial en Twitter de Sumar han apuntat aquest dilluns que està "acabant" la fase de consulta amb la ciutadania després de mesos recorrent el país, on han recaptat "noves idees i il·lusió".

"La primavera de 2023 serà decisiva per al país que volem. Prompte ens veurem a Madrid i arrancarà una nova etapa", han apuntat des de la plataforma que impulsa Díaz.

DIÀLEG AMB MOVIMENTS I PARTITS PER A BUSCAR ACORDS


Fonts de Sumar recalquen que en aquesta fase del projecte, que va arrancar el 8 de juliol de l'any passat, ha comptat amb la col·laboració de milers de persones i que Sumar és un "projecte col·lectiu", com ja es van comprometre.

De fet i parafrasejant a la també titular de Treball, estan convençuts que Sumar "és la possibilitat de reeditar el govern de coalició a Espanya i obrir una dècada progressista per a" Espanya, per a això conviden a "moviments vitals com el feminisme i l'ecologisme, així com a les formacions polítiques que "compartisquen aquest horitzó".

"Esperem que totes estiguen a l'altura de les circumstàncies" per a afegir que després de Sumar, la pròxima fase és la del "diàleg i l'acord" de cara a la reagrupació de l'esquerra aliena al PSOE.

SUPORT D'IU

Aquest missatge ha sigut compartit en xarxes per alguns dirigents de l'espai com és el cas del coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, per a qui la societat espanyola necessita "urgentment aquest projecte", a més d'alertar que les últimes setmanes de "massa soroll" en l'esquerra no ajuden a la seua conformació.

Per tant, ha celebrat que Díaz està finalitzant el procés d'escolta, que ha sigut un "èxit increïble", i que prompte vaja a haver-hi "novetats" sobre els seus plans, atés que la gent "cree en aquest projecte".

Al seu torn, ha destacat que Sumar "no és ni ha de ser" una suma de partits sinó un "instrument popular" en el qual les formacions polítiques han de contribuir "amb humilitat" i amb el seu "propi bagatge". "Els partits hem de començar cicatritzant les ferides que s'han patit en aquests anys. A Sumar cabem totes i totes som necessàries", ha conclòs.

Més enllà ha anat el dirigent d'IU i secretari general del PCE, Enrique Santiago, per a qui "s'acosta el moment d'anunciar la seua candidatura" a les eleccions generals per part de Díaz, alguna cosa que comparteixen diversos dirigents de l'espai confederal consultats, i que l'acte de tancament de la gira de Sumar ha de ser un "acte multitudinari".

És més, ha defensat que la "participació ciutadana, de forces polítiques d'Unides Podem i més, és la clau perquè siga un projecte il·lusionant", ha emfatitzat en les xarxes socials.

CONTACTES AMB PARTITS PER AL PRÒXIM ACTE

La setmana passada va transcendir, que l'equip de Díaz va contactar amb diverses formacions per a indicar-los els plans d'organitzar pròximament un esdeveniment, amb la pretensió d'oficialitzar els seus plans per a liderar l'esquerra alternativa al PSOE, segons fonts coneixedores d'aqueixos contactes.

La idea que manegen aquestes fonts, com va avançar la Cadena Ser, és que a la fi de març o principis d'abril puga tindre lloc aquest esdeveniment i que la intenció és comptar amb els partits que acudisquen dirigents destacats de les formacions.

Fins al moment, la vicepresidenta va dir simplement que prompte anunciarà la decisió de la seua candidatura però sense definir un horitzó temporal. També va indicar que desplega contactes amb les formacions polítiques, prop d'una quinzena segons indiquen des del seu entorn, que comprenen les formacions actuals d'Unides Podem però també alienes a l'espai confederal, com a Més País, Compromís, la Chunta Aragonesista, entre altres.

Ara com ara s'ha centrat en intensificar la gira territorial per les comunitats autònomes de la fase de consulta de la societat civil amb, Sumar, la plataforma que impulsa, que ja acumula 15 trobades per diferents regions, amb l'assistència de més de 20.000 persones. Li falta per assistir en el marc del seu 'procés d'escolta' a Canàries i Andalusia, on s'espera que recale en breu.

Al llarg d'aquests actes, la titular de Treball ha proclamat que està disposada a fer un "pas avant" si la ciutadania així ho vol, que Sumar serà la "clau" per a una futura dècada progressista a Espanya i que aquest moviment és ja "imparable", especificant que requereix la col·laboració de molts sectors progressistes, tant entitats socials, sindicats i els partits polítics


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon