Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz critica una moció de censura 'sense programa' i que només busca fer fora el Govern: 'Es deteriora la democràcia'

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha manifestat aquest diumenge a Sevilla que darrere de la moció de censura que Vox defensarà aquesta setmana en el Congrés dels Diputats no hi ha "programa polític" ni idees, sinó que només té com a objectiu tirar a l'actual Govern central del PSOE i Unides Podem, la qual cosa suposa "deteriorar la democràcia".

Yolanda Díaz s'ha pronunciat així durant el seu primer acte d'escolta del seu projecte Sumar a Andalusia, que s'ha desenvolupat en el Palau d'Exposicions i Congrés de Sevilla (Fibes).

En relació amb la moció de censura, ha indicat que "més enllà de la capacitat d'innovació del candidat", l'objectiu no és presentar un programa de govern, sinó que l'únic objectiu "és que ens anem del Govern d'Espanya". "Això no és cap broma, en termes democràtics és bastant seriós", segons ha apuntat.

En la seua opinió, la qual cosa viurem aquesta setmana a Espanya "té molta importància, perquè quan es legitima la possibilitat d'acudir a un mecanisme constitucional, sense idees sense programa polític i sense res, amb l'únic objectiu de derrotar al teu adversari polític i tirar-ho del Govern, estem deteriorant la democràcia, i això és molt seriós".

Per a Yolanda Díaz, aquest debat de la moció de censura ens l'hem de prendre "de debò" per a esbossar els models de societat que defensem cadascun, i ha volgut deixa clar que parlaran de la Constitució.

Així mateix, durant la seua intervenció també s'ha referit al Partit Popular, per a indicar que "no necessita a Vox": "Feijóo no necessita a Vox i (Juanma) Moreno no necessita Vox per a privatitzar la sanitat andalusa". "Estem veient a un PP que no sols no té propostes polítiques, sinó que combat el que fem", ha indicat Díaz, per a qui el PP es col·loca al "marge de la Constitució", amb el seu rebuig a l'acord sobre les pensions.

La vicepresidenta ha traslladat a Alberto Núñez Feijóo que el model constitucional "no és el de la capitalització" que defensen en el PP, com també defensa la banca. "El model de capitalització vulnera la Constitució", segons Díaz, qui ha insistit a traslladar que les propostes del PP "es rebel·len enfront del mandat del constituent espanyol".

Quant a la situació del Govern de PSOE i Unides Podem, ha indicat que clar que "pensem diferent" i hi ha "diferents posicions", però cal defensar les mesures que s'estan aprovant, com la del salari mínim o les pensions.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon